Alternatif soğutma yöntemleri

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
571
Puanları
56
Merhaba, havayı soğutabileceğim alternatif bir yönteme ihtiyacım var fakat soğutma kaynağı ne kadar küçük olursa o kadar iyi olur ayrıca sistem de gaz olmaması gerekiyor ve evaparator ile kondenser de olmayacak.

Zamanında bir büyüğüm ile bu konuyu konuşurken elektrofüzyon ile bunun mümkün olabilceğini söylemişti sizce böyle bir şey olabilir mi yada aklına farklı bir yöntem gelen varmı şöyle bir sistem kurarsan olur gibisinden ?
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evaporatör soğutucu kısım olmadan nasıl soğutacaksınız yada soğutmak istediğiniz üründen ısıyı nasıl alacaksınız hadi ısıyı aldık diyelim nereye atacağız.

ısının hareket şekli itibari ile bi şekilde nakletmeniz lazım. yani ısıyı hareket ettirmeniz lazım. kondensersiz evaporatörsüz ısıyı bir yerden bir başka yere transfer edemezsiniz. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim kondensersiz evaporatörsüz demek yerine soğutma yapabilmek için ortamdaki ısı enerjisini emebilmeniz absorbe etmeniz gerekiyor. bunu tek taraflı yapamazsınız. üzerine ısı alan bir maddenin enerjisi yükseleceği için sıcaklığı kat kat artacaktır.

elektrofüzyon bir kaynak teknolojisidir. Soğutma ile alakası olduğunu sanmıyorum.

Soğutma istediğiniz sistemde gaz olmayacaksa su kullanabilirsiniz. Yada peltier kullanabilirsiniz. Siz havayı soğutmak istiyorsunuz nasıl ve neden sorularına cevap verirseniz belki farklı fikirler verebiliriz. Mesela neden gazlı sistem olmaz ? Detay verirseniz yorum yapabiliriz.

kolay gelsin.
 
Merhabalar,sadece havayi soğutmak istiyorsanız belirli bir parametreler içersinde,bu amaca çok yüksek devirli el.motorları kullanabilirsiniz 50 000 d/dk, 100 000 d/dk.Teşekürler
 
ne amaçla kullanılacak belirtmemişsin ama peltier işini görebilir
 
Havanın soğutulmasından bahsediliyor. Peltier soğutma ile sadece lokal ve yüzeysel parça soğutması gerçekleştirilebilir. Ortamı soğutamazsınız.

Peltier soğutma uygulama alanları;

  • Mikroişlemci soğutucusu
  • Lazerler, kızılötesi dedektörler ve CCD matrisler için soğutucu
  • Elektronik cihaz parçalarının farklı sıcaklık testleri için soğutma odasında
  • Yarı iletken endüstrisi için su soğutucular
  • Medikal aletler için seyyar ve kompakt soğutucu
  • Biyomalzeme ve ilaç taşımasında kullanılan taşıma kapları için sıcaklık kontrollörü
  • DNA analizi(PCR) için ısıtıcı ve soğutucu olarak kullanımı
  • Nemli havanın kurutulmasında
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,251
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst