Alternatör Gücü Hakkında

tunar

Üye
Katılım
29 Tem 2007
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar,
çalıştığım fabrikada rüzgar türbini çalışmalarımız var.Elimizde 16 kw 1400 d/dk
380 V veren alternatör var sorum şu 1400 devir değilde daha düşük devirde daha düşük volt almam mümkünmü sizce?
yani daha düşük devirde 220 v alabilirmiyim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
belki bastan hesap yapilabilir. manyetik alan/zaman degisimi kullanilarak :D
 
Devir değiştirilerek çıkış voltajı değişmez sadece frekansı değiştirirsin
 
Normal motor ise 50Hz göre sarılmıştır devir sayısı önem arz eder. Fakat ürettiğin enerjiyi DC'ye çevirip de kullanırsan iş yapar.
 
fazlar arası 380V üretebiliyorsan faz nötr arası 220V alabilirsin. Devir sayını düşürdüğünde voltajı değil frekansı değiştirmiş olursun. burada önemli olan elde ettiğin güçtür. düşük hızlarda türbin düşük, yüksek hızda ise yüksek güç üretir. yaptığınız türbinde şanzuman sistemi yoksa rüzgarın hızı değişken olduğundan ürettiğin enerji düzensiz bir AC olacaktır buda voltajın ve frekansın sürekli değişmesi demektir.yani kaliteli bir enerji elde edemezsin. bunu önlemek için türbin jeneratörünün çıkışına bir redresör bağlayıp DC ye çevirmesin böylece düzenli bir dc enerji elde edersin. DC enerliyide bağlayacagın invertör yardımı ile düzenli bir AC enerjiye çevirip kullanabilirsin İnvertörün gücü devamlı ihtiyaç duyulacak maksimum güç kadar olmalıdır.
 
Açıkçası bir invertör alacak kadar ödenek ayrılmadı ödeneğimizi; 3 metrelik 3 tane kanat+ 6500 W alternatör+ şanzuman sistemi + fren sistemi ve direkte kullandık.
Çalıştırdığımızı ispatlayana kadar Şanzuman sistemi ile sağlamayı düşünüyoruz. Akü grubu bile takamayacağız kondansatörlerle anlık enerji sağlamayı düşünüyorum.
 
İyi günler,
alternatör pahalı geldi alternatörden başka bir sistemle yüksek güç üretebilirmiyim?
 
iyi günler,
alternatörümü,rüzgar enerjisinde olduğu gibi düzensiz bir tahrik miline bağlamayı düşünüyorum.alternatörün devri düzensiz olacağı için,alternatör çıkışını DC ye çevirip bilahare inverter yardımı ile AC ye çevirmek,kw gücü dışındaki bütün elektriksel parametleri düzgünleştirimi.aslında daha sade olarak şöyle sorayım:rüzgar enerjisine benzeyen düzensiz bir dairesel dönme gücüm var.bu güçten,Şebeke kalitesinde elektrik elde edebilmek için ne gibi aygıtlar kullanmalıyım.mekanik hız kontrolü yapamıyorum o yüzden tahrik gücünü değiştiremiyorum.teşekkürler
 
Merhaba. Arkadaşlar yaptığım bir düzenekle elektirik üretmeye çalışıyorum. Teknik olarak birkaç sorum var konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Önce bildiğim ama emin olmak isdediğim basit sorularım var. 1. 12 v 60 A bir akü 720 wt enerjiye denk gelmektedir. Yani 12x60=720 w bu hesap doğrumudur? 2. 720 wt tam dolu aküyü invertörle 220 v çevirdikten sonra 1 ad. 100 w ampül yaksam 7 saat 20 dk yakabileceğim anlamınamı gelir?3. 5 kv elektirik üretim kapasitesi olan bir dinamo almak isdiyorum. 5 kv üretim kapasitesi olan dinamo örneğin 500 prm devir de 5 kv elektirik üretiyorsa bu bu dinamonun saatte (500 prm devirle dönerse şayet) 5 kv üretim yapacağı anlamınamı gelir? 4. 5 kv enerjiyi tüketim olmadan depolamam gerekirse kaç adet kaç Ap akü kullanmalıyım? Teşekkürler.
 
erhaba. Arkadaşlar yaptığım bir düzenekle elektirik üretmeye çalışıyorum. Teknik olarak birkaç sorum var konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Önce bildiğim ama emin olmak isdediğim basit sorularım var.

1. 12 v 60 A bir akü 720 wt enerjiye denk gelmektedir. Yani 12x60=720 w bu hesap doğrumudur?

Hesap doğrudur.

2. 720 wt tam dolu aküyü invertörle 220 v çevirdikten sonra 1 ad. 100 w ampül yaksam 7 saat 20 dk yakabileceğim anlamınamı gelir?

Malesef bu anlama gelmez. Verim kayıpları ve aküden düşebileceğiniz son nokta voltajı olduğu için bir akü tam dolu iken tam boşaltmak akü ömrünü kısaltacaktır. Bu nedenle olmaz.

3. 5 kv elektirik üretim kapasitesi olan bir dinamo almak isdiyorum. 5 kv üretim kapasitesi olan dinamo örneğin 500 prm devir de 5 kv elektirik üretiyorsa bu bu dinamonun saatte (500 prm devirle dönerse şayet) 5 kv üretim yapacağı anlamınamı gelir?

kv demek kilovolt demektir. 5 kv demek 5000 volt demektir. Sizin 5 kW demek istediğinizi düşünüyorum. 5000 watt. Evet alternatör üzerinde yazan devirde 1 saat dönerse etiket değerindeki gücü üretir.

4. 5 kv enerjiyi tüketim olmadan depolamam gerekirse kaç adet kaç Ap akü kullanmalıyım? Teşekkürler.

Bu konuda şöyle söyleyebilirim. Bir akü değerinin 1/10 u kapasitede şarj edilmelidir. Eğer siz 5 kW lık bir güç kaynağınız var ise bunun 10 katı akü parkınız olmalıdır. yani 50 kW akü parkınız olmalıdır. Buda 12 volt üzerinden düşünürseniz toplamda 4166 amperlik bir akü parkınız olmalı.

5 kW lık bir sistem düşünüyorsanız bunu bence 24 yada 48 volt olarak düşünmelisiniz. ( Şahsi düşüncem )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,961
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst