Akü Problemi

bbs2006

Üye
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
244
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba
Okulumuza 600 w panel ve 400 w rüzgargülün kurduk. bunun için 2 adet 12 voltluk akü aldık. rüzgar gülün kontrol cihazına bağlı pv ise 2kw lık invertere bağlıdır. bu iki aküden bir tanesinin gerilimi 14 volt iken diğerinin gerilimi 12.9 volt görünüyor. bu durum normal mi. aküler aynı zamanda şarj oluyor. yük olarak 24 voltta çalışan tepe lambası taklı. geçe gündüz çalışıyor. bu konuda düşünceleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Iki sistem birbirinden ayri ve her sistem 12 voltluk mu?
 
Merhaba.Her 2 akü ayni markada,yenilikte ve ilk satın alınma özelliklerinde olsaydı,bu voltajın dağılımı seri haldeki bu şarj esnasında idealde ayni olması gerekirdi.Siz tam şarj esnasında iken bu aküleri ölçmüşsünüz,çünkü şarjdan kesildiğinde 14 voltluk bir akü voltajı hiç olamaz.Şarjdan tam kesildiğinde (Türbin alternatöründen gelen elektrik tam olarak kesildiğinde akülerde bu kadar fazla voltaj farkı yoksa eğer çok büyük sorun yoktur.Biri 12.60,diğeri 12.58 volt gibi) 13.80’den 13.20’ye kadar belirli zaman içinde gerilemesi gereklidir.Ama şarjdaki kadar 1.10 voltluk fark,eğer şarjdan kesildiğinde de varsa akülerden az voltajlı olanında ileride seri bağlı olduğu için tepe lambasını çok kaliteli çalıştırma problemi oluşturacağı düşünülmelidir.Şarjda ölçtüğünüz için şimdilik bir problem olmaması lazımdır,ilk görünüş olarak.Çünkü akülerden birinin şarj seviyesi diğerinden biraz daha farklı kaldığında (İstenerek,bu aküden birinin bağımsız ve ayrı bir yükü besleyerek veya bu durumu kendiliğinden oluşarak) I=V/R’ye yani ohm kanununa göre kutup başlarındaki voltaj düşümü çok daha farklı olur,yani şarjın en başında düşük,şarjın sonuna voltajın çekilen amperin azalması nedeniyle yukarıya doğru yükselen değerlerde voltaj ölçümünün olması normaldir.

İyimser bir tahminle bu akülerden birinin şarj seviyesi bir şekliyle diğerinden biraz daha düşük kalmış olabilir,iç yapılarda değişim olmamıştır,ama kötümser bir tahminle şarj seviyeleri ayni olduğu halde diğerinde iç yapıdaki bazı istenmeyen kimyasal sorunlar yüzünden voltaj değeri 14 voltta kalmış,daha az sorunlu olanın ise şarjı (geçen amperi) daha iyi alabildiği için 12.9 volt dc. seviyesinde kutuplar arasındaki bu voltaj düşümüyle şarj akımının daha farklı olarak akmasına neden olabilmiştir.

24 voltta çalışan tepe lambasının ışık kalitesinde veya akülerin şarj/deşarj döngüsünde normal elektrik verimi “verilen/alınan” şeklindeki genel elektrik veriminde çok fazla değişiklik veya kayıp olmuyorsa, şu anda olmadığı gibi ilerisi için de kötümser bir tablo çizmeye pek gerek yoktur.Ama 24 voltluk tepe lambasının ışık parlaklığı şarjın başında ve sonunda çok fazla da değişiyorsa ne yazık ki kötümser bir tabloyu,daha en başta göz önüne almanız,bu aküleri sürekli yakın takibe almanız gerekecektir.Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim. Bu aküler ikiside yeni alındı
 
İkiside beraber. Paneller internete giriyor. 24 volt. Rüzgargülü kontrol cihazından sonraaynı inveişverene giriyor. Buda 24voltluk
 
Akü yerlerini değiştirin her ikisini de günlük ölçüp kaydedin bir kaç hafta 1 ay gibi diğeri de b useviyeye inecek mi, duruma göre aküler daha garantide aldığınız yere başvurursunuz.
 
Aynı olmalı. Farklı olursa ne olur
 
Bildigim kadarıyla 72 lik olmalı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,270
Mesajlar
916,361
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Yeni konular

Geri
Üst