AG proje hesap formulleri?

calivaron

Üye
Katılım
20 Şub 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar AG icin ic tesisat projeyle ilgili olarak gerilim dusumu kablo kesit secimi gibi ve bunlardan baska aydinlatma hesabi formulleri lazim nerden bulabilirim, yalniz kisaltilmis yaklasik formuller ya da program benzeri seyler degil teorik saglam formuller ariyorum .
Elimde sadece mimari proje ve olculeri var, buraya once ayd. hesabi yapip sonra ayd. elemanlari koyup sonra diger ev arac gereci kafama gore koyup bir toplam guc elde etmis olucam baska da veri yok elimde :(
lütfen yardım..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sevgili kardeşim ; sanırım çizeceğin elektrik projesi ev tesisatı ile ilgili.
projeyi çizerken aydınlatma arçlarını kendin belirlemen gerekir.örneğin Mutfat için gerekli
olan atdınlatma verimi 125 lüx ve yukarısı olması gerekmektedir , 2 adet 40 w floresan koyarsan 4600 lümen eder ortalama 14 m2 mutfak için yeterli olacaktır.
hesaplamalar için hangi programla proje çiziyorun bilmem ama istersen bende yüzlerce acad 2007 ile çizilmiş elektrik projeleri var sana gönderebilirim.
saygılarımla. tacettin alkan
 
sayın calivaron; site icerisinde ufak bir arastırma yaparak listelediginiz formulizasyonlara ulaşabilirsiniz! yalnız sorularınızdan elektrik projelendirmede yeni oldugunuz anlaşılmaktadır, nacizhane tavsiyem isi ustalarına bırakmanızdır.

Iyı calısmalar...
 
sağlam formülleri emo kütüphanesinde bulabilirsin. fakat şunu belirtmekte fayda var. özellikle alan bakımından fazla geniş olmayan ve özel bir kullanım amacı olmayan taşınmazlar için aydınlatma hesabı yapılmaz. m2 başına en az 12w alınarak belirlenir.
 
Öncelikle cevaplar icin tesekkurler,
Sayin ToLiveIsToDie itü elk muh ogrencisiyim ama teorik formullerin kisaltmalariyla karsilasip kafa karistirmalarindan biktim ve bunu para kazanmak degil okuldaki proje dersindeki projeyi yapmak icin istedim anlicagin isi bilene birak lafin bana uymadi.
Sayin TACETTİN alan gore aydinlatma duzeyleri hesaplari ve mekanin ihtiyaci olan aydinlatmayla ilgili bazi formuller elimde var hatta bazi bilg. programlari da bu isi autocad dosyasi ustunde direk yapiyormus fakat hocamiz bunlari kabul etmiyor elle en uzun yoldan hesaplamamizi istiyor. (sana ozelden mesaj atamiyorum sitede yeni oldugum icin,bende autocad 2007 kullaniyorum, hatasiz kabul gormus projelerden ************ adresine rarlayip atarsan sevinirim simdiden tesekkurler)
Sayin ademcelik bu elimdeki mimari proje genis bir villaya ait yani basit bir apartman degil ve her odaya ayni aydinlatma yanlis oldugundan dedigin gibi m^2 basina 12 watt gibi goz karari bir deger isime yaramiyor ne yazik.

Saygilar..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevgili calivaron aramıza hoşgeldin,
burada yeni olduğun için tavsiyem burada biraz gezin. bir çok yararlı şeyler bulacaksın kendine. Bazı arkadaşlar aynı hataya düşüyorlar. Öyle genel yazıyorlar ki nerde başlarsan insan şaşırıyor. sonunda kimse birşey yazmıyor, çünkü çok uzun sürecek yazmak. Dolayısıyla bir gezin burada sorular nasıl sorulur bir bak cevaplara da bak. Sakın bekleme burada biri senin ödevini yapacağına, çok beklersin. Tembeliği burası teşvik etmiyor. Ancak dersen bize bunu .... abilerim ben buraya kadar getirdim ama burada takıldım... burada bana yardım edin ama sadece burada edin, ben devamını yaparım.... inan bana komple site senin için çalışacaktır.
Bir sayfada çok soru sorma, bu bizi bunaltırır. her soruların için tek tek sayfa aç. adım adım ilerle.... beyenmediğin cevaplara hırçınlaşma, küsme ... es geç, ignore et.

kızma bize bizde insanız. hadi birdaha dene
Derste başarılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst