AG parafudr kullanımı

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
Kendi trafo tesisi olan ve trafosu bina içinde yer alan, yeraltı şebekesi ile binaya/tesise bağlanan ve devamında iç tesisat olan bir AG şebekesinde, yani AG havai hattı olmayan bir şebekede,

AG Parafudr kullanmak gerekir mi? Gerekirse neden? gerekmezse yukarıda tanıma uyan bazı projelerde gördüğüm AG parafudr kullanımı hatalı mıdır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Parafudr, yüksek gerilimlere karşı elektrikli/elektronik cihazlar ve sistemi korumak amacıyla tasarlanan elektriksel koruma sistemleridir.
Yüksek gerilimler oluş şekillerine göre iç (sistem içinde oluşan ) ve dış (doğal sebepler dolayısıyla oluşan) yüksek gerilimleri olmak üzere iki bölüme ayrılmaktadırlar.
İç yüksek gerilimler elektrik şebekelerinde meydana gelmektedir. Toprak ile temas, iki fazın teması, nötr ve toprak teması gibi birçok Şebeke kaynaklı problemlerden oluşabilir.
Dolayısıyla Trafonun bina içinde olması,havai hat olmaması, A.G. parafudr kullanılmamasını gerektirecek bir bahane olamaz. Kaldı ki Trafonu besleyen Yüksek gerilim hattıda nihayetinde havai hattır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst