Adımlarınızı Enerjiye Dönüştüren Teknoloji

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,252
Puanları
3,256
Konum
BURSA
VEO8kj.jpg

dXrl6n.jpg

E3LW7B.jpg


http://www.pavegen.com/

2009’da Laurence Kemball-Cook tarafından Londra’da kurulan teknoloji firması Pavegen Systems,üzerinde adım atıldıkça elektrik üreten akıllı zeminler geliştirdi. Küresel ısınma ve doğal kaynakların sınırlı olması gibi sorunlarla karşı karşıya olduğumuz günümüzde şehirlerin ana şebekeden gelecek enerjiye daha az ihtiyaç duymasını sağlamak amacıyla geliştirilen zeminler, atılan adımların oluşturduğu kinetik enerjiyi elektromanyetik sistem aracılıyla elektrik enerjisine çeviriyor.

Elektrik üretimine başlanması için kişinin zemin üzerinde en az 5 mm hareket etmesi gerekiyor ve elde edilen enerji miktarı hareket eden kişinin ağırlığı ve attığı adım sayısı ile orantılı olarak artıyor. Londra’da düzenlenen olimpiyat oyunlarının gerçekleştirildiği stadyuma giden bir alt geçide yerleştirilerek 1 milyondan fazla insanın üzerinden geçmesi sağlanan ve alt geçidin gün boyunca ışıklandırılması için gerekli enerjiyi fazlasıyla sağlayarak test aşamasını geçen akıllı zemin, alışveriş merkezlerinde, gece kulüplerinde ve birçok işlek caddede verimli olarak kullanılıyor.

Elektrik üreten dans pisti geliştirerek dansçıların pist üzerindeki hareketleri ile salonun elektrik ihtiyacını karşılayan Kemball-Cook, zeminlerin fazla adım atılan yerlere kalıcı olarak yerleştirilmesiyle sürekli enerji elde edilmesini hedeflediklerini belirtiyor.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Ekim 2016, Yıl 50, Sayı 587, Sayfa 20, Tekno-Yaşam, Adımlarınızı Enerjiye Dönüştüren Teknoloji
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,361
Mesajlar
925,768
Kullanıcılar
451,848
Son üye
slhtnozkk1

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst