ABD Neden 110 V Kullanılıyor (Bilgi)

Edison amcanın işi ileriyi görsede para için 110V u tercih etmiştir
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu şekilde bir şey duymadım.
1 yıl 2 ay elektrik dağıtım firmasında çalıştım. Yani 15.8kV işletme gerilimi olan yerleri daha az kayıp olan 34.5kV'a dönüştürüyorduk.

senin şehir efsanesi doğru olsaydı bu sisteme uygun yapılanmaya gidilirdi bence

bahsettiğim 12 volt yada 5 volt Şebeke gerilimi değil sadece evlerde alınan dc gerilim herhangi bir ülkenin o kadar maliyetli bir iş yapmasını beklemem zaten.bildiğimiz prizlerden alınan gerilimden bahsediyordum.
 
insan vucudunun drenci 90-110 volt a kadar dayanıklı yanı ölum tehlıkesı 110 volt uzerınden başlıyor 90-110 volt arası gunumuzde kullanılıyor bır örnek besıhanelerde çit olarak siğirlar çit e yaklaştığında elektrık çarpıyor bıdaha çitlere yaklaşmıyorlar bazı depolarda hırsızlığa karşı kullanılıyor 90-110 volt uzerı tehlıkelı voltaj yukseldıkçe insan vucudu direncı uzerınden akan akim yukselmekte buda 35 mA geçince tehlike çanı çalar benım bıldığım:) şunuda soylıyeyım teknisyen arkadaşlarımızdan vucut direncıyle uzerınden geçirdıklerı akima dayayanabılme değişmekte bazı arkadaşlar kolunda veya ağzında duşuk amperlı lamba yakabılmekte bu normal bişey değıl kişiye gore değışen bışey ben bıer arkadaşimi elektriğe çarptırmıştım akim benım uzerımden arkadaşima geçerek noturledı ben dayanabıldım ama arkadaşim maalesef :)çiğlik atarak uzaklaştı bunu yazdım sakın denemeye kalkmayın gerçekten tehlıkelı:)
 
:))sıkıyorsa 220 voltta 100 mA geçir uzerınden çarparmı çarpmazmı o zaman anlarsın 110 volt ve altı yukarda yazdığım kadar tehlıkelı değıldır
 
Türkiye'de de 110 Volt gerilim kullanılsa acaba şu ani su ısıtıcıları (7kW gücündekiler) üretilir miydi merak ediyorum.
Türkiye'de şu an 110 Volt kullanılsaydı ani su ısıtıcıları üretilirmiydi bilmiyorum ama, İstanbul'da da 110 v. olan semtler vardı.
En son Nişantaşı, Teşvikiye civarı 1986 yılında 220'ye geçti.
 
arkadaslar 110v elektrik bence berbat 220 carpil daha ii 110v regulatör cıkısına caropildım daha berbattı hz fazla oldugu için daha saglam carpıyor.
 
Türkiye'de şu an 110 Volt kullanılsaydı ani su ısıtıcıları üretilirmiydi bilmiyorum ama, İstanbul'da da 110 v. olan semtler vardı.
En son Nişantaşı, Teşvikiye civarı 1986 yılında 220'ye geçti.
Şebeke standart 110 Volt muydu yoksa özel abonelikle falan mı 110 Volta abone olunuyordu?
 
Şebeke normal 110 v.du. Trafo çıkışları aynen 110 du. Öyle sanıyorum ki İstanbulda şebeke önceleri 110 v.du. Daha sonra yeni kurulan semtlere 220 verilmeye başlandı. Bu nişantaşı, teşvikiye istanbulun en sosyete semtidir. Belkide elektrik ilk önce bu semtlere verildi.
İstanbulun bütün semtleri 220 olunca haliyle bu semtlerinde değişmesi gerekti.
Trafoların değişeceği gün, önceden basında ilan edildi. Her mahalleden biz elektrikçiler de takım çantasını kapan soluğu orada aldı. Belki bir iş çıkar diye. Ama nerdeeee. Bütün daire sakinleri daha önceden işlerini ayarlamşlar.
 
amerikalılar akıllı insanlar , 110V kullanıyorlarsa muhakkak vardır bir nedeni
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,500
Kullanıcılar
450,124
Son üye
Ekolll

Yeni konular

Geri
Üst