ABB Endüstriyel Robot Konusunda Bilgi Paylaşımı

mehaba arkadaşlar,kuka ve abb robotlara PC de çalışan bir program ile gideceği nokta koordinatları nasıl gönderilebilir,bilgisi olan varmı acaba.


Siz simülasyonmu yapmak istiyorsunuz , yada robotu kendi kontrol paneli olmadan plc ve pc ile mi kontrol etmek istiyorsunuz?
 
robotu kendi kontrol paneli olmadan plc ve pc ile kontrol etmek istiyorum.özellikle PC ile
 
robotun içinde hiç bir yazılım program olmadan yanlızca pc ile kontrol etmek diyorsanız ???? Ne biliyim TP haberleşme protokollerine ulaşmak gerekir sanırım.

Ama robota bir program yazdızysanız ve IO ları kullanarak pc den bu porgram dahilinde güzel kontroller yapabilirsiniz. yani daha önceden kayıt ettiğiinz koordinatları kullanarak.

Sizin bahsettiğiniz birinci paragraftaki durum mu ?
 
robot programı yazılı ve noktalardan bir kaçına PC den mudahede edeceğim.
 
şayet anladığım gibiyse bir sıkıntı yok gibi görünüyor.

Bilgisayarın pararlel portunu kullanabilirsiniz. Bunu visual basicten yapmak mümkün. Eyer bilgisayarın usb portunu kullanmak istiyorsanız visual c yada bu işi yapabilecek başka bir program bilgisi fena olmaz. çünkü gerekli....

bilgisyar ile robotu dijital giriş çıkışlardan haberleştirebilirsiniz. bunun için gerekli protokolü kendiniz oluşturabilirsiniz. ...

işte biligisayardan duruma göre çıkış gönderirisiniz aynı şekilde okuma yaparsınız bu robot içinde geçerli.

Robotun giriş ve çıkışlarını kontrol etmede sorun yaşayacağıınızı sanmıyorum.

tam olarak burada ihtiyacınız olan nedir. ?

Pozisyon bilgilerini robota hiç el sürmeden sadece bilgisayardan değiştirmek istiyorsanız ???????????? bu konuda çok şey söyleyemem. ama daha önceden kayıt etmiş olduğunuz pozisyonlar arasında geçiş yapmak bu pozisyonlara robotu yönlendirmek vs... düşünüyorsanız bu mümkün
 
PC den Noktaları kaydetmeden pozisyon bilgisi vermekte mümkün.
 
sayın Fluke

bu dediğiniz dijital girişi ve çıkışı olan tüm robotlarda mümkün mü ? yoksa sadece bunu destekleyen özellikleri bulunan bazı robotlarda mı geçerli ?
 
Dijital giriş çıkışla hiç bir alakası yok. Fanuc, ABB, Motoman, Comau, KUKA ve OTC'de yapılabilir. Diğerlerini bilmiyorum.
 
nasıl yapılabileceği konusunda küçük bir açıklama yada yönlendirici bir bilgi verirseniz çok minnettar kalırız... :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,409
Mesajlar
917,395
Kullanıcılar
450,317
Son üye
denizkurt000

Yeni konular

Geri
Üst