ABB Acs 550 Driver

t.umpas

Üye
Katılım
27 Mar 2007
Mesajlar
176
Puanları
1
abb 550 driver ile sürülen iki matbaa makinası var.Bu iki matbaayı aynı hızda sürmek istiyoruz.2 li potansiyometre ile bu inverterler aynı hızda sürülebilirmi (% 0.1 bile hız farkı olsa kayma olacak.)
abb acs 550 inverter hakkında yardımcı olabilecek arkadas varsa seviniriz selamlar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ACS 550 ile ilgili forumda açılan bir konudan Türkçe kullanım klavuzunu indirebilirsin

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/abb-marka-acs550-inverter-türkçe-kullanım-klavuzu.880/

ayrıca;

* eğer motorların mil max. devirleri eşit ise, iki motoru tek sürücüden sürersen iki motorda aynı devirle dönmüş olur. Burada dikkat etmen gereken nokta drive gücü iki motorun toplam gücü kadar olmalı. mesela motorun biri 10 kW diğeri 20 kW ise sen en az 30 kW bir sürücü seçmelisin.

* iki sürücülü uygulama yapacaksan, ekteki resimde görüldüğü gibi; bir sürücüye potansiyometre ile hız referansını ver, aynı sürücünün analog çıkışlarından motor çıkış hızını (0-20 mA) al diğer sürücünün harici referans ucuna gir. Böylece ilk sürücü hangi hızla dönerse ikinic sürücü de hız referansını ilk sürücüden alacağı için aynı hızla dönecektir.

Her iki yöntem içinde bazı parametre ve kontak ucu ayarları var, bunları da kullanma klavuzundan bulabilirsin.
34dg3g6.jpg

iyi çalışmalar.
 
1.makinayı pot ile 2.makinayıda 1.makinadaki inverterin 0.20 ma outunu 2.nin 0.20 ma inputuna baglasak 1e 1 olurmu 2.makinada kayma olursa fmax oynayarak aynı hızı elde edermiyiz tesekurler
 
eğer hız senkronizsonun gerçekten çok hassa veya motorların yüklerinde ani değişimler oluyor ise yukarıda bahsettiğiniz uygulamalar sorun çıkartır bu şekilde kararlı çalışma elde edemezsiniz. anolog çıkış giriş mantığı yavaş işleyen bir mantıktır motorlardan biri herzaman bir miktar geride kalır . ayrıca motorlarda enkoder olmadığı için hata yapmaya çok müsaittir. abb ve başka firmaların senkron çalışma uygulamarı için daha iyi çüzümleri var (elektronik şaft vs) abb ile konuşmadan böyle bir işe kalkışmanız hata olur.
http://www.kontek.com.tr/
 
Merhabalar,

ABB ACS550 ile bu uygulamayı yaparken bence şunları bir dene derim.

Motor kontrol yöntemini, 99 02 parametresi 1 seç, Vektör - speed olsun.
Motor degerlerinide girdikten sonra dönen motor ile ID RUN yaptır. ( her iki surucu içinde )

Sürücülerin her ikisinede tek bir anahtardan star - stop ver. Sürücülerin 10.01 parametresini 1 yap. DI1 den star-stop alsın.

DCOM uçlarını ortakla, aynı referansı alsınlar. heriki surucunun DCOM lar ı birbirine baglansın.

Bunları yaparsan çok buyuk ihtimalle bu problemi çözersin.
 
arkadaşım senin 2 potansa ihtiyacın yokki bir cihaza potansı bağla 3 kablosunuda diğer cihazada öbür taktığın potansın com ucuyla ortak ucunu tak yalnız +10ucu bicihazda olcak istediğniz şekilde ikisinede aynı anda hız referansı verebilirsiniz biz tamirciyiz bilginiz olsun 674 90 63
 
t.umpas arkadaşım. Senin yaptığın bu uygulamayı Kağıt fabrikalarında (Sarma-rulolarda), Vinç Motorlarında (köprü motorları) gibi vs uygulamalarda kullandık. Öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi potansiyometre ile bu hassasiyeti yakalaman çok zor.Aynı dijital input yada aynı referansı da kullanman aynı sorunlar oluşacaktır. Tek bir sürücü ile beslemek de bence doğru bir çözüm değil sorun çıkartacaktır. Dediğim gibi biz bu tür uygulamalarda ABB ACS 550 değil ACS 800 serisi sürücüleri kullanıyoruz. Nedeni de şu:
Bu sürücünün MASTER FOLLOWER makrosu yardımıyla ve ABB den opsiyonel olarak alınan Haberleşme kiti ile iki ABB sürücüsü birbirleriyle kit ile verilen fiber kabloyla ÇOK HIZLI bir şekilde haberleşiyorlar.Bir de sürücüde MASTER FOLLOWER makrosunu çalıştırdığınızda istediğin senkronizasyonu yapabilirsiniz.
www.seros.com.tr
 
t.umpas ' Alıntı:
abb 550 driver ile sürülen iki matbaa makinası var.Bu iki matbaayı aynı hızda sürmek istiyoruz.2 li potansiyometre ile bu inverterler aynı hızda sürülebilirmi (% 0.1 bile hız farkı olsa kayma olacak.)
abb acs 550 inverter hakkında yardımcı olabilecek arkadas varsa seviniriz selamlar


bu hassasiyet ile yapamazsın.
 
Selam ustalar elimizde 1 adet acs550 sürücü var. Kurulumu ve çalışması sağlandı yalnız potansiyometre(10k) çok az çevirmemiz ile 50hz yani max. Hızı görüyor. Bunu nasıl engelleriz hassasiyet ayarı mı var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst