Açıköğretim Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı

6734

Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba
Bu soruyu sorabileceğim en uygun yer burası sanırım A.Ö.F si Açıköğretim Elektrik Enerjisi Üretim, iletim ve Dağıtımı diye iki senelik bir bölüm açmış bölümle ilgili bilgisi olan varmı acaba puanı kaçtır,bitirince nerelerde çalışabiliriz bizim gibi meslek lisesi mezunları için iyi olur diye düşünüyorum sonuçta yaşımız otuzbeşte olsa emekliliğe daha 20 yıl var
 
Hızla gelişen sanayisi ve artan nüfusuyla orantılı olarak ülkemizin elektrik enerjisine olan gereksinimi her geçen gün artmaktadır. Ülkemizdeki enerji kaynaklarının kısıtlı olması ise gerekli ihtiyacı karşılama konusunda dışa bağımlılığımızı ortaya çıkarmaktadır. İşte bu nedenlerle, üretiminden tüketimine kadar geçen süreç içerisinde elektrik enerjisinin verimli ve tasarruflu bir şekilde harcanmasına dikkat edilmelidir. Bu durumda ülkemizin elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı, iletimi ve verimli bir şekilde kullanımı aşamalarında hizmet verecek olan iyi yetişmiş ara eleman gücüne gereksinimi gün geçtikçe artmaktadır.


Bu program elektriğin üretiminden tüketimine kadar geçen her alanda, EİE, TEİAŞ, EÜAŞ, TETAŞ gibi kamu kurumlarında, elektrik enerjisinin dağıtım ve pazarlamasından sorumlu tüm kuruluşlarda ve elektrik enerjisini kullanan tüm sanayi kuruluşlarında görev alabilecek ara eleman gereksinimini karşılamak üzere 2009- 2010 yılından başlamak üzere uzaktan öğrenim sisteminde öğrenci almaya başlamıştır. Bu programdan mezun olanların Enerji Yöneticisi çalıştırma zorunluluğu olan işletmelerde, bu kişilere yardımcı eleman olarak da istihdam edilmeleri mümkündür.

bölümde puan aranmıyor sanırım.Meslek lisesi öğrencileri dikey geçiş yapabiliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
herkes girebilir
sınava girmek yeterli kazanmak için
3 ay sonra bitiyor nasipse
fakat bölümün adı farklı olmalıydı elektrikle ilgisi sadece diğer enerji türleri kadar
enerji iletimi............ olmalı
 
bölümde puan aranmıyor sanırım.Meslek lisesi öğrencileri dikey geçiş yapabiliyor.


1992 mezunuyum dikey geçiş yapabilirmiyim bu konuyu araştırdım ama kesin bir şey bulamdım
 
bölümü okuyan 25 ,28 yaslarında kişiler var sizinde bi açıköğreti birosuna danısmanızı öneririm
 
aöf dikey geçişle almıyor sınavla alıyor
ama diğer ünilerdeki bölümler muhtemelen dikey geçişle alıyodur
kaç mezunu olduğunuz önemli tabi
yeni mezunlardan başlandığından sıra size gelene kadar kontenjanlar dolabilir ama AÖF'de kontenjan olayı yok
 
verdiğiniz cevaplar için teşekkürler
 
aöf bürosunu arayarak yetkiliye sordum .aöf elektrik bölümü için ygs ye girip 140 puanı geçmek gerekiyor. yıllık harç 500 tl civarı ,myo elektrik bölümü teknikerlik diploması ile aöf elektrik bölümü diploması eşdeğer dedi.
 
Bölümün örgün eğitim veren kısmı 1993 yılında Fırat üni. keban M.Y.O da kurulmuş adıda Hidroleketrik santralleri ve 207 yılna kadarda mezun vermeye devam etmiştir. Yine aynı şekilde elbistanda da termik santral makinaları adlı bir bölümde daha vardı bu bölümlerin isimleri 2008 yılında elektrik üretimi iletimi ve dağıtımı adı ile değiştirildi.
Ancak eğitim kaliteleri ve ders içeriklikleri de değiştiğinden herhangi biğr ünide elk teknikerliği ile aynı öneme sahip hale geldi.AOF dışında bir tanede erzurum Atatürk üni. de kurulmuş

Şuanda özel sektörde bilidiği gibi hes patlaması yaşanmakta. ve bu heslerde çalıştırılmak üzere özellikle Hidroelektrik santralleri bölümü mezunlar, tercih sırasında öncelikli konumdalar. aldıkları eğitimin içeriği uzmanlık derecesine yakın olmakla beraber temel elektrik konularındada detaylı bir bilgi sahibi olmaktadırlar.

Kısacası AOF de açılan o bölüm mezunları örgün eğitim den mezun olan arkadaşların yanında pek şansları yok.Ben zaten ders kitaplarını da gördüm çok basit ve ezbere dayalı bir teknik bilgi vermiş. Elektrikle uğraşacak kişiler için çok çok zayıf.
 
aöf bürosunu arayarak yetkiliye sordum .aöf elektrik bölümü için ygs ye girip 140 puanı geçmek gerekiyor. yıllık harç 500 tl civarı ,myo elektrik bölümü teknikerlik diploması ile aöf elektrik bölümü diploması eşdeğer dedi.


senin dediğine göre teknik bölüm sayılıyor..başka forumlarda çok tartışıldı teknik mi degil mi diye.YÖK karar vermedi diyorlardı ama teknik oldugunu AÖF bürosu dediyese sıkıntı olmaz sanırım....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst