%98 Turk Mali Ruzgar Turbini

Cok tebrik ederim gerçekten gercekten ülkemizin çok ihtiyaçı olan bir konuya değindiniz.
Fabrikanızın Ayvalıkta olmasıda; doğma büyüme Ayvalık lı beni ayrı bir sevindirdi.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tebrikler elinize sağlık bu türbinler kaç kva ve bize maliyeti ne olur nedir.
 
tebrikler güzel icat bende hidro elektrik santralinde çalışıyorum eve birtanede ben yapayım diyorum ama 15 yıldır daha yapacam terzi kendi söküğünü dikemezmiş gaza geldim valla
 
%2 lik kısmı inverter ve sensörler demişsiniz ama , sanırım şirketin ismi de bu %2 lik dilime dahil :)
Benim merak ettiğim şey şu. Eğer elektrik çekmenin mümkün olmadığı ya da çok pahalıya patladığı bir yerdeyse, evet güzel. Peki hazırda enerji olan bir yerde kullanırsak , amortisman süresi ne kadardır?

Bir de aklıma şu takıldı. Neden bu cihazda alternatör kullanılıyor? Direkt olarak DC üretilse olmaz mı?

Maliyet konusunda sunu diyebilirim. Eger enerjinin olmadigi yerde enerjiyi depolayacagimiz aku gruplar ve inverter maliyeti giriyor. Sebekenin var oldugu yerlerde ise bu soyledigim maliyetler olmayacak ve maliyet azalacak. dolayisi ile amortisman suresi kisalacak. Dc alternatorlerin arizalanma ve bakim maliyeti cok fazla. dolayisiyla A.C gerilimi Dc gerilime cevirmek pek de zor degil.Ancak sebekenin kullanildigi yerde alternatoru a.c olmasi bir avantajdir.
 
Son düzenleme:
:rolleyes:
öncelikle tebrik ediyorum..çin malı rüzgar jeneratörünü gördüm.mersin bölgesinde bir eve kurdular ancak verim alınamadığı için geri söktüler.burada rüzgar hızı ortalama 5 m/sn dir.bunu bir türk firmasının başarmış olmasından sevinç duydum....öğrenmek istediğim konu şu;senkron alternatörler sabit devirde istenilen özelliklerde gerilim verir.rüzgarın az olduğu anlarda alternatörün istediği devri nasıl karşılıyorsunuz.rüzgar kesildiğinde enerjinin devamlılığını nasıl sağlıyorsunuz.
bu bölgede yaylacılık çok gelişmiş olduğundan yayla evlerinde küçük güçlü rüzgar jeneratörü isteyenler var.fiyatlarınızı belirtirmisiniz..teşekkürler ve başarılar...

Ona kafanizi hic yormayin. Turbinlerimiz 2 m/sn ruzgar hizinda calismaya elverislidir. Cok teknik konulari paylasmam sirket politikasina aykiridir. ;)
fiyat konusunda ihtiyaca karsilik komple sistemler veya istege bagli sistemleri fiyatlandirdigimiz icin tum fiyat listesini vermek olmaz. kusura bakmayin. :(
 
Başarılaınız devamı diliyorum .Fiatları öreğin 3 kW bir sistem kaç TL maliyeti çıkıyor? Teşekkürler..

sehir sebekesi mevcut mu sizde? yoksa akulu bir sistem mi dusunuyorsunuz? Sizinle satis departmanindaki arkadaslar ile gorusturebilirim. ozel mesaj atarak gercek ihtiyaciniza karsilik gelen optimum fiyati alabileceginizi dusunuyorum. mesajini beklemekteyim.
 
Arkadaş tebrik ederiz hayırlı olsun memlekete.bir resim eklesenizde görsek.
 
sehir sebekesi mevcut mu sizde? yoksa akulu bir sistem mi dusunuyorsunuz? Sizinle satis departmanindaki arkadaslar ile gorusturebilirim. ozel mesaj atarak gercek ihtiyaciniza karsilik gelen optimum fiyati alabileceginizi dusunuyorum. mesajini beklemekteyim.

Her ikiside düşünülebilinir bizlerin öğrenmek istediği Şebeke olan yerde maliyet ne olur,olmayan yerde akülü sistemin maliyeti ne olur.
Teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst