7.5 kw motorda bayılma

alitemell

Üye
Katılım
27 Nis 2023
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar otomatik freze makinemizde 2 adet 7.5 kw motor var, bu motorlar freze bıçaklarını çeviriyor. Motorlardan biri ahşap malzemede talaş kaldırmaya başlayınca bayılmaya başlıyor, motor yavaşlıyor. 380 volt geliyor ölçümü yapıldı, elektriksel sorun mu var diyerek Motorların yerini değiştirdik, fakat diğer tarafta da aynı motor bayılıyor. Bobinajcı gözle motoru kontrol ettiğinde herhangi bir yanık görünmüyor dedi. Neyden kaynaklı olabilir. Motorların ikisi de aynı marka.
 
Makineyi ikinci el olarak almıştık, aldığımızdan beri vardı aslında. Bizde o şekilde kullanıyoruz. Arıza geçirip geçirmediğini bilmiyorum. Motorun boşta dönüşü, durdurduktan sonra duruş hızı karşısında ki motorla aynı. Motoru yeniden sardırıp aynı sorunu yaşarım diye korkuyorum.
 
7.5 kw motor, normalde, üçgen baglı çalıştırılır, siz motor klemensıne bakın, yıldızmı üçgenmı baglı??
Ayrıca, rotor çapını diğer motorla hassas şekılde kontrol ettirin, herhangi bir nedenle rotor üzerinden talaş aldırılmış oılabilir. Rotor, stator arasında hava boşluğu artarsa, normal güzüne erişemez.
 
Son düzenleme:
İki motorun bağlantılarını kontrol ettim aynıydı. Olmazsa bobinajcıya götüreyim, dediğiniz gibi rotor üzerinden talaş aldırma olayı var mı kontrol ettireyim.
IMG_20230427_111151.jpg
 
Motorların,aynı özellikte olduğunu söyle- diniz.Rotorları,birbiri ile değiştirdiğinizde ,sorunlu rotorun olduğu motorda aynı durum yaşanıyor ise,motor blokaj geçir-
miş ve rotor çubukları erimiş ( gözle görülmeyebilir ) olabilir.
Böyle ise,bulabilirseniz,yeni rotor almanız veya,motoru yenilemeniz gere-
kir.Bu denemeyi yapmadan,stator sarı - mını yenilemeseniz iyi olur.
 
Motorların,aynı özellikte olduğunu söylediniz.Rotorları,birbiri ile değiştirdi -ğinizde,sorunlu rotorun olduğu motorda aynı durum yaşanıyor ise,motor
blokaj geçirmiş ve rotor çubukları erimiş ( gözle görülmeyebilir ) .Eğer
böyle ise,bulabilirseniz,yeni rotor almanız veya,motoru yenilemeniz gere-
kir.Bu denemeyi yapmadan,stator sarımını yenilemeseniz iyi olur.
ikisi de italyan malı motor, motoru komple söküp diğer tarafa takmıştım, aynı motor bayılınca elektrikten kaynaklanmadığını farkettim. Haklısınız, öncelikle rotor çubuklarını kontrol ettireyim, soruna göre sanırım motor sardırmak yerine yeni motor almak daha mantıklı olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst