7/24 220VAC Gerimi altında kalacak Röle tavsiyeleriniz ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,069
Puanları
156
Yaş
39
Herkese Selamun aleyküm hayırlı işler dileklerimi sunarım...

Değerli ustalarım Daha önce ki konularımda da bahs ettiğim bir sistemim var Eve 200Ah bir akü ile 2500 watt gücünde bir inverter Ve aküyü şarj etmek için bir şarj aleti almış Elektrikler kesilince 4 sigorta ve bir şalter ile devreye alıp devreden çıkartarak çalıştırıyordum.

Fakat Malumunuz Elektrikler kesilince karanlıkta gidip o 4 tane sigortayı indirip şalteri şebekeden invertere alıp inverteri çalıştırmak biraz zor olmakta evet 1 yıldır idare ettik tabi ama ben bunu biraz daha lüks yaparak her şeyi otomatik yapmak istiyorum...

Önce O 4 sigortanın ne işe yaradığını söylemek istiyorum o 4 adet sigortanın 3 tanesi Şohben,Buz dolabı çamaşır makinası pirizlerine ait 4. ise monefaze kaçak akım rölesi şebekeyi tamamen kesiyorum her ihtimale karşı ve ardından 3 faz 1-0-2 şeklinde bir şalter ile Şebeke gerilimini devreden çıkartıp inverteri devreye alıyorum örneğin şalter 0 konumunda ise hiç bir yerden elektrik gelmiyor 1 konumunda Sadece inverterden besleniyor 2 konumunda sadece şebekeden besleniyor...

Şimdi bana bir röle çeşidi ve bu röle çeşidinden 4-5 tane röle lazım yani bu röle 7/24 elektrikler kesilinceye kadar devrede kalacak ama ısınmadan dolayı yanmayacak arıza yapıp kontakları yapışıp bobinleri erimeyecek Bu şekilde çalışacak bir röleye ihtiyacım var Elektrikler kesilince buz dolabı çamaşır makinesi ve şohbenin enerjisini otomatik olarak kesip kesinlikle inverter çalışınca bu cihazları devreye almayacak ve akü daha uzun ömürlü olacak nasıl bir röle tavsiye edebilirsiniz ve adı markası numarası vs nedir şeklinde bilgi verebilirmisiniz Acaba ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu işler için,hazır kompakt transfer üniteleri var,onlardan kullanabilirsiniz.
 
Röle değilde onun yerine Triyaklı kontrol devresi kullanabilirsiniz. Çünkü triyaklar rölelere göre daha hızlı açma-kapama yapabilme, açma-kapama esnasında ark oluşmama gibi olumlu yönleri var üstelik 7/24 yani sürekli olarak çalışır.

ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1411721828.223910.jpg



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
sen bu işi kontaktörle çöz derim şebeke kontaktörden geşiş yapacak şekilde ayarla kontaktörün no ucunu kullan elektrik kesilince inverterden gelen beslemen no ucundan koyacağın röleye geçiş yapsın 12, 24v hangi voltajı kullanıyorsan röle çıkışına zaman rölesi koy 2dk veya 5dk daha azda yapa bilirsin zaman rölesinden başka bir kontaktöre çıkış al dediğin aletlerin beslemelerini bağla bir adet zaman röleside şebeke kontaktörüne bağlaya bilirsin elektrik şebeke elktriğin gelince devreden çıkacaktır sadece önlem almış olursun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst