6v 7A akü ile 12v şerit led kullanma

breadboard da çalıştı, parçaları devre kartına taktım çalıştı, 11v çıkış aldım, arabaya monte ettim çalışmadı çıkıştan 2.4v veriyor, entegreyide yakacak nerdeyse :confused::( bir süre ara vereceğim, gözlerim kör olacak yoksa. devam edeceğim zaman sonucu buradan paylaşırım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Harcama o kadar kendini.
Pm ile adresini ver yapıp göndereyim.
 
Yazılardan görünüşe göre değiştiremezde belki üzerine lehimleyebilir.
Sonuç alınacağıda şüpheli , genelde 3 adet seri bağlı ve 2,2-2,6 gibi ...
 
Şerit leddeki dirençleri değiştirmek daha kolay olmaz mı? :)


bencede bencede :D her lede bi direnç koymak lazım 50 direnç 50 kuruş falan ,ledlerin - uçlarının hepsi birbirine bağlıdır zaten + uçlarınıda bakır yoldan kazıyarak ayırırsın direncin çalışma voltajına çektiği akıma göre direnç koyarsın zil teliylede yapıştıra yapıştıra birleşirirsin

Led çalıştırmak için seri direnç hesapları – Led Calculator | Elektronik Devreler Projeler 320 Volt

fqcu3.png


fqd6p.jpg
 
beyaz ledler 3.3 voltla çalışır dirençlere bakarak anlayabilirsiniz bakınız eklediğim resimde direnç 160 ohm 3 led seri bağlanmış yani 1 led 3.3 volt ile çalışıyor ortalama
 
Her 3lü led grubunda birer tane direnç var. Bu dirençlerin değiştirilmesini önermiştim, Devreyi tamamen değiştirmeye gerek yok, :cool:
 
tamam da arkadaş 6 voltla çalıştıracak ledin tanesi 3.3 voltla çalışıyor direnç değiştirerek en az 10 volt vermek gerekiyor 2 ledi seri bağlasan e onuda en az 7 voltla beslemek lazım biz led 6 voltla çalıştıracağımıza göre her lede 1er direnç bağlamamız lazım sizin formül nasıl anlamadım , tamam siz tek direnç değiştirerek yapın diyorsunuz biz diren koymayalım direnci kaldıralım kablo bağlayalım 3 seri led en az 9.9 volt isteyecek ??? :cool: :D ;) :p :rolleyes: :) :eek:
 
tamam da arkadaş 6 voltla çalıştıracak ledin tanesi 3.3 voltla çalışıyor direnç değiştirerek en az 10 volt vermek gerekiyor 2 ledi seri bağlasan e onuda en az 7 voltla beslemek lazım biz led 6 voltla çalıştıracağımıza göre her lede 1er direnç bağlamamız lazım sizin formül nasıl anlamadım , tamam siz tek direnç değiştirerek yapın diyorsunuz biz diren koymayalım direnci kaldıralım kablo bağlayalım 3 seri led en az 9.9 volt isteyecek ???

Doğrudur, resimleri göremediğim için ledlerin tipini de göremedim haliyle.
Bu durumda gerilim katlamaktan başka çare yok .
 
benim dediğim şekilde de olur yani o kadarda uğraştırmaz lehim yapmayı bil yeter lehim işi zevkli iştir 0.25 wattlık dirençler küçücük onlarla çok güzel olur smd de olabilir ama fiyat farkı var.bence en sağlıklı sistem benim örnek gösterdiğim sistem

kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst