60 amper akü adam olurmu?

Katılım
8 Kas 2015
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
30
Merabalar benim 60 amper yiğit aküm var akü ölçü aletinde 0.61 volt gösteriyor akü 12 volt,şarj olsa adam olurmu veya akü suyu değişip şarj olsa yardım edin lütfen
 
Eger hucreler susuz kalip kurumadiysa desulfator devresi dene

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Desulfatorun çalışması için aküde voltaj olması gerekmiyormu? Akü zaten voltaj vermiyor..
 
Desülfat devreleri ile denenebilir.
Ama kendi adıma konuşursam akü kurtarılsa bile ciddi bir işte kullanmazdım.

Desulfatorun çalışması için aküde voltaj olması gerekmiyormu? Akü zaten voltaj vermiyor..

Devreye göre değişir Serkan Hocam.
Netteki 555 li devrelerin neredeyse hepsi enerjilerini aküden alıp bir kapasitöre depolayıp, step-up benzeri bir yapı ile aküye darbeli yüksek voltaj basıp, sülfat kritallerini kırmak üzerine.

Akü gerilimi bu kadar düşükken dışarıdan beslemek gerekli.
0.9 ve 2V ta kadar düşmüş 2 jel aküyü dışarıdan beslemeli bir devre ile kurtarmıştım. Denediğim 5-6 akü ise 12V ta çıktı ama kendiliğinden kısa sürede boşaldı. Akü kurtulsa bile yeni akü gibi olmuyor. Uzun süreli voltaj tutsa bile kapasitede azalma oluyor.

Devrede 25Khz, 40-50V luk, birkaç yüz nanoSec lik darbeli gerilim uygulamıştım. Skopta bakınca önceleri gerilimde bir osilasyon görünüyor. Hiç akım akmıyor. Sonra yavaş yavaş akım da artıyor ve darbe anında akımda osilasyonlu hale geliyor. Darbe anında akımda 2Mhz üzeri bir osilasyonlu sönümleme görebilirseniz, iş tamam oluyor genelde.
 
Susuz elektrolitsiz kaldığından plakalarda başka fiziksel sorun olmasa dahi oksitlenme olmuştur, uğraşmak istiyorsan ve arkadaşların önerdiği gibi cidd işlevde değil de projelerde kullanacaksan bir kaç defa saf su ile doldurup boşalt sonrasında akü çözeltisi hazırlayıp şarj işlemine tut, ara ara ölçüm al. Yutup ta ölü akülerle ilgili benzer işlemler var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,127
Mesajlar
915,257
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst