6 ton yük için motor

fellemow

Üye
Katılım
20 Kas 2015
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
30
arkadaşlar selamlar bir sorum olacak yardımcı olabilir misiniz.
Bir sistem yapmak istiyorum.sistemde bir masa var ve masanın 4 ayrı tezgahı var.kısacası ben bu masayı 90' açı ile döndürmek istiyorum.aşırı hassas bi sistem olmayacak. duracağı pozisyonları sensör veya sw ile kontrol edeceğim.yani açı 91' olmuş yada 89' olmuş o kadar mühim değil.önemli olan masanın dönmesi.Masanın toplam ağırlığı ortalama 6 ton olacak.Bu işi gerçekleştirebilmek için nasıl bir motor ve rediktör lazım bilgi ve tecrübelerinizden yardımcı olabilir misiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ne kadar zamanda çevrilecek.
neyin üzerinde çevireceksin. yatakmı rulmanmı. çok detay gerekli.
ne yapmak istediğini açıkça yazarsan . sakıncası yoksa. belki yardımcı olabiliriz.
 
Ortalama 5 dakikada bir 90 derece dönecek dönme süresi çok da uzun olmayacak yani 5 6 snde tamamlaması lazım rulmanlı değil yataklama yapılacak
Yapmak istediğim belli bi tezgah var her masasında bi montaj işi yapılacak her masada işlem ortalama 5 dakika sürüyor 1 eleman var onun önüne gelecek masalar.
 
düşüncesi olan varmı acaba(güncel)
 
aşağıdaki resime benzer birşeymi yapmak istiyorsun.
veri= 5 saniyede 90. derece (çeyrek tur) dönecek. 5 dakika bekleyecek tekrar dönecek.
Elektrilsel olarak basit iki yönlü zaman rölesi ile yapılabilir.
Ancak: güçlü bir elektrik motoru 5 saniyede amcak devirini alır .
bu nedenle elektrik motoru,rediktör yerine sürekli çalışan bir motor. buna bağlı hidrolik veya mekanik kavramalı bir sistem daha uygun olabileceği düşüncesindeyim.
sehba.png
 
5 sn. deki dönüş ile üzerindeki herşey etrafa ve yere savrulacak maalesef. Yapılamaz değil ama istekler de makul olmalı, herşey öngörülmeli.
 
evet ben o kısmını düşünmemiştim o büyüklükte bağlanacak olan bir motor zaten yıldız üçgen çalıştırılacak ve üçgene geçmeden durmuş olacak ama işte illa ki direk motor reditör olarak çalıştırılacak diye bi durum yok yani sn:ahnur'un dediği sistem bi fikir alışverişi amacında sormuştum.kavramalı bir sistem olabilir yada farklı bir sistem mümkünse görüşlerinize açık
 
Merhaba @fellemow ,

indexing mechanism, veya machine şeklinde google'den arama yaparsanız birçok tasarım bulabilirsiniz. Ancak 6 ton 5 saniyede bir hareket ettirmek problem çıkarabilir. Yinede hesaplama yapmadan kesin birşey söylemek yanlış olur.

@by lent hocam, merkezkaç için tasarımsal olarak önlem alınabilir.

İyi çalışmalar..
 
Dk da 3 tur eder 5 sn 45 derece ile 4 g merkez kac kuvetine magruz kalicak 6 ton yuk ne kavrama nede rediktor olur bana gore servo olmali kalkista yavas olup ortada hizlanmali sona dogru tekrar yavaslamali ayrica yuk de tablalara 12.9 (1200 Nevtonluk) civatalar ile baglanmalidir ki ucmasinlar
 
5 saniyede bir tur attırmayacağız yanlışlık olmasın 5 dakikada bir çeyrek tur dönecek dönme işlemi en kısa kaç saniyede olursa artık masa üstündekiler kalıp olacak ve hepsi sabit olacak Sn:deltas önerilerinizi inceleyeceğim.teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,670
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst