55 KW dc motorun yerine kaç KW AC motor takabilirim

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
39
ekstrüder makinasında 55 KW dc motor çalışıyor ben bunu iptal edip AC motora çevirmek istiyorum kaç kw motor kullanmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Devir aralığınız nedir .
Yazarsanız birşeyler söyleye bilirim.
Koloygelsin,
 
Aslında Dc' nini niçin takıldığı önemli. Çünkü dc sürücülerin tork eğrisi lineerdir.Ac nin ise biraz farklıdır.Bunları düşünerek değiştirmek gerekir.
 
devir aralığım minimum 100 maksimum 1500 AC amperi 60 DC amperi 115
 
Bu işi ancak dc motor ile yapabilirsiniz. Bu devir aralığı kontrol şekli ne olursa olsun Ac motorla olmaz.
Leroysmer in yeni permanent magnet rotorlu ac motoru dc karakteristiği veriyor ama oda pahalı bir uygulama olur. Siz Dc motorunuzdan vazgeçmeyin. Tecrübe ile sabittir. Herkes olur der ama iş uygulamaya geldiği zaman kaçarlar. Yaparım diyen olursa Lütfen anahtar teslimi isteyin.

Kolay gelsin
 
Ac motorda bu devir aralığında düzgün bir tork hız eğrisi elde etmek mümkün değildir.Bana kalsa bütün sürücü uygulamalarında dc motor kullanırım. Ama dc motor Bakım ister. ve fiyatları pahalı malasef.
 
yani AC motoru nekadar geri beslemeli çalıştırırsak çalıştıralım DC motorun verdiği verimi elde edemeyiz onun için ( chernomore ) arkadaşımın dediği gibi anahtar teslimi kabul eden firma olursa düşünelim ilginiz için teşekkür ederim.
 
bu konuda çok fazla bilgim yok ancak devir düşük olması problemse 3000devir bir motor alınıp redüktörle azaltılabilir.
 
ekstrüder makinası zaten redüktöre bağlı saygılar.
 
bir ac motorun devir ayarını frekans değiştirere yapabilirsin 55 kw motor yerine en az 110 kw motor kullanman lazım eğer motor birde yük altında kalkınıyorsa ve düşük devirde ise bu güç daha da artacaktır tabi frekans değştiricinin gücüde buna bağlı olarak artar bana göre bir dc motor bulmam maliyeti çok daha ucuza ve ve az güç sarfıyatı ile bu olayı halletmiş olursunuz mantıklı olan doğru akım motorudur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst