500KW MOTORU SURME

selamlar

Bu büyüklükteki bir motoru frekans konvertörü ile çalıştırmanızda fayda var frekans konvertörünü korumak adına elektronik korumalı bir kompak şalter kullanırsanız iyi olacaktır .frekans konvertörü olarak mıtsubıshı ,abb,schneıder kullanmanızı tavsiye ediyorum ,frekans konvertörlerinde en uygun fiyat olarak 1.mıtsubıshı 2.abb.3.schneıder şuan 4 adet 450 kw su pompası için panolarını yapıyoruz ürün olarak müşteri isteği dogrultusunda ABB marka frekans konvertörü kullanıyoruz ( not: frekans konvertörünü seçerken motorun gücünü değil akımını göz önünde bulundurmanı tavsiye ediyorum )
saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
500kW 400V'tur büyük ihtimal.bu motoru sürmek için en uygun yöntem bence de inverter.yalnız inverter için tozdan uzak,oldukça büyük ve klima ile soğutulmuş bir odanız yoksa inverter başınıza bela olabilir.sıcaklıktan trip, tozdan igbt veya elektronik kartlarda patlamalar kabusunuz olabilir.

sürücü seçilecekse yedeklemenizde fayda var.yani 2 adet pompa varsa 2 sürücü yerine 3 sürücü talep edilebilir. ve sürücü gücünü herzaman yüksek tutun. motor 500kW ise atıyorum 800kW inverter talep edin.böylelikle sürücü ısınmalarını minimuma indirirsiniz. Pompalar genelde sürekli çalışır. her 2 saatte bir 10 dakika çalışacağını pek sanmıyorum bu yüzden sürücünün büyük seçilmesinde fayda var. Artık çoğu sürücüde güç modülleri tek tek sökülüp değiştirilebiliyor bu tarz bir sürücü seçmenizde fayda var. Abb veya siemens sinamics olabilir.Sinamics parametre yönünden biraz karışık. bence abb daha iyi.

sürücüyü korumak için bence en iyisi sürücü beslemesinde hızlı sigorta ve reaktör, eğer motor ile sürücü arasındaki mesafe 200metreden fazla olacaksa sürücü çıkışına da du/dt filtre çok faydalı olur.

eğer ortamda toz varsa yada sürücü için yeterince soğutulmuş büyük odanız yoksa ( bu boyutta 1 adet sürücü için 50metre kare oda anca yeter) ve pompa bir kere startlanıp günlerce durmadan çalışıyorsa ve DEVİR AYARI GEREKMİYORSA ben olsam sürücü yerine yıldız üçgeni düşünürüm.motoru koruma yönünden biraz fakir olabilir ama termik şalter ve ampermetre ile sürekli akımlar kontrol edilebilir.Kontaktörleri ve kablo kesitlerini büyük seçersin,motor startlanmadan önce pompa vanası kapalı sviç bilgisi şartını koyarsın,üstüne beslemeyi de ayrı bir trafodan alırsan senelerce yanına uğramana gerek yok,su debisini vanadan ayarlasınlar.

softstarter a gelince bence hiçbir espirisi yok. başa bela bir elektronik cihaz. ufak güçlerde kullanılabilir. panoda az yer kaplar işçiliği kolaydır ve fiyatı da sürücüye göre uygundur. büyük güçlerde sizi yarı yolda bırakabilir.ufak bir tozlanma güm sonra eller havaya..
 
biraz gec oldu foruma giremedim kusura bakmayin cevaplar icin tesekkurler sistemde abb nin acq810 serisi inverterini kullanmaya karar verdik...
 
biraz gec oldu foruma giremedim kusura bakmayin cevaplar icin tesekkurler sistemde abb nin acq810 serisi inverterini kullanmaya karar verdik...

Merhaba, İnatci1i

Danfoss FC-302 serisini incelemenizi isterim.
 

Ekli dosyalar

  • FC-302 AutomationDrive.pdf
    3.1 MB · Görüntüleme: 2

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst