5 mw lık santral deyince ?

Tüm yorumları saygıyla karşılayıp direk konu ile alakalı pratik cevap vermeye çalışayım 5 MW lık güç demek o üretim santralının aktif güç olarak sürekli çalışabileceği maksimum kapasitesini gösterir.O üretimi yapacak genaratörün MVA cinsinden kapasitesi ise yaklaşık 6,2 MVA (mega volt amper) dir.0 ile 5 MW arasında herhangi bir aktif güçte üretim yapabilirsiniz ancak 5 MW 'ı geçen sürekli bir üretim yapamazsınız,kısa süreli çalışmalarda genaratörün sargı sıcaklık değerlerini kontrol altında tutun.....inşallah faydalı olmuşumdur.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Demekki 5 MW santral deyince 6.2 MVA kurulu güç anlamak gerekiyormuş. Soruda hata aramak yerine yardımcı olmayı denemek çokmu zor?? Yardımcı olmak amacında değilseniz cevap vermeyin olsun bitsin. MW yada mw elektirkte buna benzer başka birimmi varki? Adam santral demiş miliwattan bahsediyorsunuz vesselam
 
Santralin alıcılara ulaştırdığı güçtür 5MW. yani yaklaşık 8 bin nüfuslu bir ilçeyi besleyebilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst