400Kw motor için frekans invertörü

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Hız kontrol sürücülü 400 kw bir motor ,kalkış anında nominal akımın kaç katı akım çekecektir.Ve bu motorun dahil olduğu 650 kw bir sistemde kaç kva trafo uygun olur? (250 kw toplamı olan düşük güçlü motorlardan oluşmaktadır)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1)İnvertörler enerjiden tasarruf yapar mı?
2)Motorun yüküne göre devir ayarını otomatik yapar mı?
3)Motorun kendi cos fi değerini 0,99 a kadar çeker mi yoksa local kompanzasyon mu gerekli?
 
motorunuz nomınal akımın uzerinde bi değerde akım çekmez sürücüyle birlikteyken.enerji tasarrufu sağlayabilir, bunu frekans değerini ayarlamanıza bağlı,motorun cos fi değeri 0,99 civarı bişey olabilir ama yinede kondansatör eklemeniz gerekecektir.PID kontrol yaparsan yüke göre kendi devrini ayarlar.Saygılarımla
 
Enerji tasarrufunu demeraj anındaki akımın nominalin pek üstüne çıkmamasından sağlıyor yanılıyormuyum
 
bildiğim kadarıyla local kompanzasyon yapıyor.
Yüke göre hızını ayarlamaz bunun için giriş vermelisin.
Enerji tasarrufu belli ölçüde sağlayabilir. Akımı sınırladığı için aşırı akımı engeller. bu manada enerji verimi sağlar.
 
Direk yol vermeye kıyasla sürücü ile yolverde tüm markalarda güç faktörü ,9-0,95 civarında olmaasından dolayı direk yolvermeye kıyasla şebekeden çekilen anlık akım değeri daha düşüktür.400Kw sürücü kullanacaksan yinece besleme trafonu toleranslı seç
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst