4 eksen cnc gazaltı kaynak makinası!!!

Katılım
4 Mar 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar.video linkteki gibi 4 eksen bir cnc kaynak otomasyonu yapmak istiyorum.
bizim tablamız 2 metre x2 metre olacak.z ekseni 30 cm civarı olacaktır.
kendime örnek aldığım şase resimdeki gibidir.y eksenininde her iki taraftada vidalı mil,ve bunları kayışla birleştirip tek motorla sürmek istiyorum.sistem lineer kızaklar üzerinde yürüyecek.kızaklar profilin yanında değil üstünde olacak.
kısıtlı bütçe imkanlarından dolayı step motorlarla yapmak durumundayım.tüm elektronik parçaları mach3 uyumlu seçip bilgisayar ile kontrol etmek istiyorum.Köprümün komple ağırlığının şu an için max 125 kg olacağını düşünüyorum)Kaynak çok hızlı yapılmıyor.ama sistemin çok hantal kalmasınıda istemem.
kullanacağım step motor ların seçiminde zorlanıyorum.enkoderlimi değilmi ve redüktör kullanmam gerekirmi?
genelde gördüğüm 12nm veya 21 nm step motorlar.şimdilik aklımda olanlar bunlar.şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
attachment.jpg
 
12-21 nM abartılı gibi geldi bana, 8.5' da yeter sanırım, yavaş çalışacak diyorsun, step kaçırma riski az, encoderli ye gerek yok bence. Takipdeyim
 
21 newton ne yaptın abi :) Çok büyük. 12 bile fazla. Sonuçta malzeme işlemeyeceği için karşı yük, vuruntu, zırlama falan olmayacak sistemde. Bu yüzden redüktöre de gerek yok. Enkoderli step kullanırsan pozisyonlamayı daha hassas yapmış olursun.
 
yorumlarınıza göre o zaman y ekseni için 8.6 nm enkoderli,x ekseni için 6.2nm enkoderli,z ekseni için 3.5 nm enkoderli,uygundur.torç çevirme içinde birşeyler bulunur.
 
köprü kısmı ağır olacaksa sessiz ve daha hassas çalışma için encoderli step motor tavsiye ederim bende... su an bende cnc min motorlarını encoderliye cevirme aşamasındayım 3nm lik motorumun biri geldi diğeride yolda... hız olarakda stepden minimum 2 hat daha hızlı ....
 
Varlık efe ustam bende senin gibi bu tarz bı tezgah yapmak istiyorum fakat çok fazla bilgim yok siz yaptınız mı randiman aldinizmi acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,654
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Geri
Üst