3d kablo kanali indirebilecegim site onerisi

sadoazb

Üye
Katılım
26 Ara 2009
Mesajlar
154
Puanları
1
Yaş
52
arkadalar 2.5x4 mm kablo kanali kutuphanesine ihtiyacim var hangi siteden indirebilirim saygilar
 
Merhaba,
Bazı firmalar kendi sitelerinde eplan'a uygun ürün dosyalarını paylaşabiliyorlar. O şekilde indirilebilir.
Veya online veri kütüphanesi(Eplan Data Portal) aracılığıyla indirebilirsiniz. Ancak bu hizmeti kullanabilmek için lisanslı ve Bakım sözleşmesine sahip olmak gerekiyor.
Bir başka seçenek olarak ürün manuel oluşturulabilir. Kablo kanalında önemli olan, yükseklik ve genişlik bilgisini üründe belirtmek. Doğru kategori altında tanımlıysa ürün çekildiğinde bu bilgilere uygun olarak gelecektir.
 
HOCAM tesekkurler. incelemeye, kurcalamaya, ogrenmeye devam ediyorum. sorunu gececi olarak su sekilde cozdum mevcut bir kutuphanenin olcusunu 25x40 olarak degistirdim kablo kanali o olcude panoya yerlesti. sorun cozuldu ama deliksiz olarak panaoya yerlestigi icin gorunum hosuma gitmedi 35 cm uzunlugunda hazir bir 3d cizimi panoya yerlestirmeye calistim olmadi. su an bilgim yetersiz kaldi ilerde belki bir yolunu bulup ogreniriz. pano rayi ve kablo kanalinda farkli bir kod calisiyor sanirim urun olarak eklesekte kullanamiyoruz. rittel firmasinin urunlerinden bulup yuklemeye calistim gene olmadi. bir kac konu var detayli incelemek istedigim. birincisi bu kablo kanalini delikli olarak kendimiz panoya yerlestirebilirmiyiz. ikincisi elimizde olan bir yan sanayi urunu (hic bir dokuman yok) sembol makrosunu 3d makrosunu cizip urun olarak kutuphanemize eklemek bu iki baslik uzerine arastirma ve denemeler yapacagim cozemezsem ucretli yardim bulacagim saygilar.
 
Eplanda kablo kanalı ve raylar 3 boyutlu tasarım tarafında basitçe gösteriliyor. Görüntü pek hoş değil maalesef.
Delik konusunda da "delik düzeni" adında bir konu mevcut.
Kablo kanallarına, raylara, cihazlara... delik düzeni tanımlandığı taktirde, bu delik düzenlerine göre rapor, dxf dosyası veya direk delik açacak cihazlara uygun veri üretilebiliyor.
Örnekle açıklamak gerekirse, kablo kanalı için belirli aralıkla(örn. 100m), 5mm çapında delik aç gibi tanımlama yapılabilir. Veya montaj sacına direk montajı yapılacak bir şalter için dört köşesine uygun çapta delik tanımlayabilirsiniz.
Not: Bu ayarlar ürün yönetimi tarafında yapılıyor.
Ardından delik düzeni tanımlanmış ürünü 3 boyutlu olarak yerleştirdiğinizde delikleri(cut-out) otomatik tanımlanıyor.
Bir yan sanayi ürününü istediğiniz her ayrıntı ile kütüphanede oluşturabilirisiniz.
Şu an çalıştığım firmada raylı ulaşım araçları için motor sürücü panosu(traction converter) üretiyoruz. Sektör raylı ulaşım olduğu için kullanabileceğimiz ürünler çok sınırlı ve bu ürünlerin bir çoğunun eplan dosyaları mevcut değil. Bu durumda ürünlerin çoğunu kendim oluşturmam gerekti. 3 boyutlu dosyalarını çizmek yerine üretici firmalardan talep ettik. Eplan .stp uzantılı dosyaları açabiliyor.
Sonuç olarak bu ürünlerde; ürünün ticari bilgileri(ürün numarası, açıklaması, tip numarası, teknik ayrıntısı...vb), elektrik şema makrosu, 3 boyutlu makrosu, delik düzeni(cut-out) bilgisi hatta 3 boyutlu kablaj noktaları mevcut.
Uzun lafın kısası, kendi oluşturacağınız ürüne hazır ürünlerde gördüğünüz bütün ayrıntıları girebilirsiniz. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst