380 Volt Boyler Harcadıgı Güç Hesaplama Hk.

Mikail.eem

Üye
Katılım
30 Mar 2021
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
24
Merhabalar, Bir Otel projesinde 3 fazlı 1000 lt boyler mevcuttur. Otele güç artışı projesi hazırlıyorum. Boylerin gücünü kaç kW yazmalıyım arkadaşlar bilgisi olan var mıdır acaba ? Şimdiden teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • 22f03812-bc19-42a6-89dd-7b6e5e837d79.JPG
    22f03812-bc19-42a6-89dd-7b6e5e837d79.JPG
    228.1 KB · Görüntüleme: 23
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Serpantinli, dediğine göre, buhar ısıtmalı. Boylerın anlamıda budur bence.94 kwh, bence ısıl karşılıgır.
Evet Sayın Zeybek serpantini rezistans gibi de düşünebiliriz aslında. Hımm ısıl değeri harcayacağı gücü verir diyorsunuz sanırım.
Etiketinde 129.4 kW yazıyor da çok yüksek geldi bana çünkü böyle bir güç artışında kompanzasyon ister + kombi sayaç da ister diye biliyorum.
 
Omıkl yuk oldugundan kompanzasayon getreği yok. Ayrıca etıketde, 3faz, 3 x 380 volt gibi ibare yok.
 
Anlıyorum hocam çok teşekkürler. Birde 94 kwh'ı nasıl buldugunuzu sorabilir miyim
kWh = Watt x Zaman (Saat) / 1000 formülünden midir acaba
 
ÜEB/T serisi boyler elektrikli değil, ÜEB/E serisi boyler elektrikli.
Aaa çok doğru hocam biz buna hiç dikkat etmedik. Çok teşekkürler fgencal süpersiniz. O zaman elektrik ihtiyacı olmayacak anladıgım kadarıyla.
 
Aaa çok doğru hocam biz buna hiç dikkat etmedik. Çok teşekkürler fgencal süpersiniz. O zaman elektrik ihtiyacı olmayacak anladıgım kadarıyla.
Aynen öyle. Bu boylerde kullanım suyu (soğuk su) boylerin içindeki serpantinden geçen sıcak su ile ısıtılıyor. Serpantinin içinden geçen suyuda kazanla, kombiyle vs. ısıtıyorsunuz yani doğalgazla. Çift serpantili olan boylerlerde de serpantinlerden birisinin içinden geçen su güneş enerjisi, jeotermal enerji vs. ile ısıtılıyor. Diğer serpantinin içinden geçen suda yine kazanla, kombiyle vs. ısıtılıyor.
ÜEB/T - Tek serpantinli

ÜEB/Ç- Çift serpantinli

ÜEB/E- Elektrikli
 
Aynen öyle. Bu boylerde kullanım suyu (soğuk su) boylerin içindeki serpantinden geçen sıcak su ile ısıtılıyor. Serpantinin içinden geçen suyuda kazanla, kombiyle vs. ısıtıyorsunuz yani doğalgazla. Çift serpantili olan boylerlerde de serpantinlerden birisinin içinden geçen su güneş enerjisi, jeotermal enerji vs. ile ısıtılıyor. Diğer serpantinin içinden geçen suda yine kazanla, kombiyle vs. ısıtılıyor.​
Şu an çok iyi anladım sayın fgencal bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum işiniz rast gitsin efendim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,904
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Geri
Üst