3 fazli ve tek fazli priz topraklama direnci olcumu

Katılım
14 Tem 2015
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
31
Sevgili meslektaslarim elimde bi avometre var ve internetten arastrdgm kadaryla avometreyi notr ve toprak arasindaki gerilimi olctugmzde ac volt degerinin 2v ve alti olmasi gerekiyor . 3 faz veya tek fazdada bu deger aynimi ? 3 fazli toprakli prizn 5 ucu olmasi gerekiyor degilmi yoksa benmi yanlis bilyrm ? Ogrenciym stajerm biraz bilgisisz olabilirm kusura bakmayn
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Nötr toprak gerilimi üç faz beslemede dengesiz yüklenmeden dolayı nötrden trafo yıldız noktasına akan akım neticesi oluşur. Önce kavramları kafanıza iyi oturtun sonra dökümanları inceleyin. Önce temel bilgiler sonra detaylar. Zayıf olan temel üzerine bina inşa edilmez.
Vn=IdxRn
Id: Dengesizlikten doğan akım
Rn: Nötr iletken direnci
Vn: Nötr gerilimi
Dolayısıyla Nötr-Toprak gerilimini azaltmak için;
1) Fazlara binen Dengesiz yük minimuma indirilir. Mümkün olduğunca Simetrik yükleme yapılır.
2) Nötr iletken kesiti arttırılır yani Rn direnci düşürülür.

3 Fazlı priz 4 kutuplu da olur 5 kutupluda bu prizi ne amaçla kullanacağına bağlı. Nötr gerektirmeyen bir motor beslemesi için 3faz+Toprak yani 4 kutuplu priz kullanılır. Kumanda devresi var ve nötr ihtiyacı varsa 5 kutuplu priz kullanılır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst