3 anahtar ile iki lamba yakma

evet arkadaşlar anahtar tek kontaklı bildiğimiz anahtar. vaviyen devyatör kontaktör kullanmıyoruz kısaca malzememiz 3 adet anahtar. 2 adet ampül ampüllerinde yanma sıralaması önemli diğil ama herhangibir düğmeye basıldığı zaman ampülün biri 2ci anahtar diyer ampülü yakması yeterli..3 cüncü anahtar ise her 2ki ampülü yakıp söndürmesi gerekiyor..
 
Alın buradan bakın arkadaslar olmamıs dıyen varsa alnını karıslarım :) cok zor değildi
 
Benim aklıma takılan soru şu;
-ilk başta lambalar 3. anahtar ile yakıldı. Bu durumda iken 1. ve 2. anahtarların konumunu değiştirdiğimiz zaman lambalar sönecek mi ve bu vaviyen kullanılmadan nasıl çözülecek ?
-Sn gezegen99 verdiğiniz çizimde hangi anahtar 1. hangisi 2. hangisi üçüncü anahtar onları yazıp tekrar ekleyebilir misiniz zahmet olmazsa ?

Gerçekten nasıl bir çözümü var merak ettim doğrusu sorunun?
 
sizin devredeki lambalara paralel anahtarları aynı anda kapattığımızda kaynak kısa devre oluyor:confused:
 
bence burada çok ciddi bir hata var, projeci projesini çizerken güvenliğide ön planda tutmalıdır. üç anahtarın aynı anda basılma ihtimali sonucunda KISA DEVRE oluyo. ayrıca seri bağlı olan lambalar daha sönük yanacaktır. yanma dersen yanar. ama sakın üç anahtara aynı anda basmaya kalkmayın diye uyarmak lazım.
 
Agresifiiiim, kompleksliyiiiim:D

3. butona bastığımızda,2 lambanın da aynı anda yanacağı doğrudur.
Fakat lambalar seri yanacak.
1 ve 2. anahtarlar açıkken birisi gelip , 3. botona basarsa kısadevre olacaktır.
Soru okulda hocanın sorduğu bir soru olduğundan, belki de aradıkları cevap bu olabilir.Ama pratikte kullanılmaz ki bu.Başka da yolu olduğunu sanmıyorum zaten
 

Forum istatistikleri

Konular
128,352
Mesajlar
916,940
Kullanıcılar
450,206
Son üye
elektronom111

Yeni konular

Geri
Üst