3 Adet Binanın ( Lise-Yurt-Spor Salonu) Tek Bir Jeneratörden Beslenmesi

yahodan

Üye
Katılım
8 Eki 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
40
lise-yurt ve spor salonunun her birinin ana panosu var. Bu üç bina tek bir trafodan ayrı beslemelerle enerji almaktadır. Liseye tek bir jeneratör konulacak. Bu jeneratör üç binayıda besleyecek.
çözemediğim nokta, diyelimki sadece okulun elektriği kesildi, jeneratör sadece okulun ana panosuna enerji verecek, yurt ve spor salonu şebekeden beslenmeye devam edecek. Okulda enerji var, spor salonunda var, yurtta yok ise jeneratör sadece yurdu besleyecek

ne tür transfer pano sistemi konulabilir, her birine ayrı ayrı transfer panosu konulsa nasıl bir sistem yapılabilir ,
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Zaten bu genel bir kesinti değil demektir. Bir sorun dolayısıyla şalteri atmış veya kablosunda arıza olmuştur. Hatalı sisteme hata düzeltilmeden jeneratörle enerji vermek sakıncalı olacaktır. En iyisi jeneratör yetiyorsa tüm sistemin beslenmesidir.
 
bu soruyu daha önce cevaplamıştık şöleki kanunen bunların sayaçları ayrı ise her sayaçtan sonra bir adet transfer panosu koymak mecburidir.. yok tek sayçsa ayrı transfere gerek yoktur. eğer binalardan birinde elektrik gitmiş ise bu kesinti değil arıza durumudur jeneraörü devreye alsanız bile arıza devam ettiğinden değişen pek bişi olmayacaktır .
ama farklı 2 şebekeden besleniyorlar ise ozaman her şebekeye bir gerilim kontrol rölesi koyup şebekeye remote start göndermeniz gereklidir
kolay gelsin
 
Binalar trafodan ayrı ayrı beslendiğine göre her binaya ait ayrı sayaç vardır, tek transfer panosuyla çözüm üretemezsin , liseye kurulacak jeneratör transfer panosundan yurt binası ve spor salonuna jeneratör transfer panosundan besleme kablosu ve kumanda devresi çekerek sayaç sonrasına transfer panoları koymalısın, böyle yaparsan hangi binada elektrik kesilirse kesilsin jeneratör devreye girer ve hangi binada elektrik yoksa o binayı besler, Tesis altyapısına göre değişik çözümlerde üretilebilir..

Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır, ben böyle yiyorum :)
 
Lise binası, yurt binası ve spor salonu binası panoları aynı mekan içinde olan panolar değilse, yani ayrı binalarda olan panolar ise, lise binası panosu yanına konacak olan jeneratörden, yurt ve spor salonunun beslemesi nasıl yapılacak? Sadece transfer panosu ile çözüm olmaz aynı zamanda kablolamada yapmak gerekir.
 
mesele burda ölçünün nereden yapıldığıdır . eğer bunların hepsi tek bir noktada ise ve tek ölçü var ise jeneratörü o ölçüden sonra girersiniz kablolamaya gerek kalmaz .. dağıtım panoları sorun değil trafonun çıkışında ag panosunda ise ve 3ü bir ölçü ise oradan bağlarsınız gider
 
her binada enerji kesme butonu var. acil durumlarda ( yangın vb ) bu butonla enerji tmş den kesilecek. Yangın hidroforunun beslemesi tmş den bağımsız olduğu için yangın durumunda enerjili kalmak zorunda. işi karıştıran aslında yangın senaryosu ve her binada ayrı ana panonun sayacın olması, ayrı enerji kesme butonunun olması. Normalde 3 adet transfer panosuyla kolayca çözülebilir. ama maliyet açısından tek transfer panosuyla çözmeye çalışıyorum. Daha ucuza gelebilir diye düşünmekteyim.
 
tedaşla görüş derim kabul ederlermi etmezlermi bilmem kanuni olarak bazı bölgelerde izizn veriliyor bazılarına verilmiyor
tabi dünyanın her yerinde yangın pompaları dizel oluyor nedense ülkemizde elektrikle çalıştırmak gibi abzürt saçma sapan gereksiz bir zihniyet.. nereden basarsanz yangın butonuna ilk iş tmşdeki düşük gerilim bobini ana elektriği açtırır sonra devreye yangın dizeli girer .. normali bu ama bizde hep jeneratör alıoz birde hidroforu 200 metre bodruma koyuyoz zaten yangında ne kablo kalıyor ne bişi

eğer bunu okuyupta şartname hazırlayan arkadaşlar varsa bana bunun mantığını izah edebilirlerse sevinirim ya dünya yanlış yapıyor ya biz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,664
Mesajlar
928,872
Kullanıcılar
452,354
Son üye
brkcmn

Yeni konular

Geri
Üst