24V 3.5 A Su pompası için

Katılım
26 Ara 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Değerli abilerim .kardeşlerim :
Ben 24 volt Dc , 3.5A amperle çalışan bir su pompası aldım.bunu çalıştırmak için elimde 220 volt AC yi 24 volt AC 4Ampere çeviren bir transistör (adaptör gibi olan) var.(adını iyi bilmiyom trafo gibi ya işte ondan transistör dedim ) bunu kullanabilirmiyim.kafamı karıştıran aldığım bu aletin üzerinde 24 volt Dc 3.5 amper yazıyor olması.lütfen yardım edin acil

Birinde Ac diğerinde Dc yazması beni şüpheye düşürdü.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zeynel kardeşim, yardım etmesine edelim de... Elinde adaptör gibi olan transistör nasıl birşey:D Sadece biraz daha tarif et. Neymiş acaba o şey?

Pardon, sen transformatörü kastettin. O zaman o trafonun çıkışına köprü atıp AC yi DC ye çevireceksin. Bir de filtreleme için kondansatör. Bu kadar.
 
Fabrisio abiciğim üzerinde şu yazıyor.Argox AC-AC adaptor input 220/240 volt AC output 19 volt AC 3 Amp .Aldığım kişi dediki ben bunun içine regülö mü ne atmışım

Volt metreyle voltunu ölçtü 24 yazıyordu bende gördüm.amperide yüksektir dedi 5 amper rahat var .çünkü içine siyah birşey monte etmiş adı regülö mü neydi.bu amperi vede voltu yüksek tutar dedi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Abi ben hiç anlamam elektronikten .bizim burasıda ufak bir ilçe bir televizyon tamircisi arkadaş var.sizin bana yazacaklarınızı ben yarın ona söyleyeyim yapsın.sizden ricam abim bana nelerin yapılacağını açıklayıcı olarak yazarmısın abi.saygılarımla
 
Sana şu şekilde yardım edebilirim. Elektronik malzeme satan bir dükkana git. 10 amperlik bir köprü diyod ve 1000uF/50V kondansatör al. Köprü diyodun 4 bacağı vardır. Birinde +, birinde - yazar. O bacakları su pompasındaki motorun + ve - uçlarına lehimle veya klemensle monte et. Aynı şekilde kondansatörün uzun bacağı +, kısa bacağı - ucudur. Aynı şekilde motorun artısına +, eksisine - gelecek şekilde birleştir. Diyodun kalan 2 bacağını da transformatöre gir. Enerji ver, çalışsın.


TIKLA
 
Abiciğim çok teşekkür ederim.Allah ne muradın varsa versin.Zamanını bana ayırdın çok saol dostum...iyi insan herzaman iyidir...saygılar abiciğim.Birde abi aldığım arkadaş bana dediki regülö mü ne lehimledim o ne demek abiciğim.
 
En iyisi şöyle yapalım. Senin o TV tamircisi arkadaşına gittiğinde ölçü aleti DC kademesinde voltajı ölçsün. Eğer ekrandaki değerde bir oynama olmuyorsa az önce sana tarif ettiğim işlemi yapmış demektir. Yani DC ye çevirmiş demektir. Eğer ekrandaki değer sapıtıyorsa yukarıdaki işlemleri uygulaman gerekecek.
Aldığın adam eğer içerisine regüle entegresi falan attıysa o zaten DC ye çevrilmiş demektir. Direkt motora verebilirsin.
 
tamam dostum saol.evet bana dediki içine regülö lehimledim bu voltajın vede amperin değişiklik yapmasını önleyecektir.siyah birşeydi dediğin gibi 4 bacağı vardı.
Çok oldum farkındayım.yani çok soru sordum özür dilerim.
Hatta bana dediki eksi uçlu kabloyu eksiye artıyıda artı uca bağlayacaksın yoksa su pompası yanar.

Yani transformetörden çıkan iki uç varya kablo .artı olanı işaretledi dediki su pompasındaki + uçlu kabloya bağlayacaksın.
 
Önemli değil. O zaman sen onu motora direkt bağlarsan çalışır. Problem yok yani
 
tamam dostum saol.evet bana dediki içine regülö lehimledim bu voltajın vede amperin değişiklik yapmasını önleyecektir.siyah birşeydi dediğin gibi 4 bacağı vardı.
Çok oldum farkındayım.yani çok soru sordum özür dilerim.
Hatta bana dediki eksi uçlu kabloyu eksiye artıyıda artı uca bağlayacaksın yoksa su pompası yanar.

TV tamircisi arkadaş zaten gerekeni yapacaktır arkadaşlar. siz ben ce motor ve adaptörü birlikte götürün arkadaş inceliyerek karar versin. Buradan biz ne kadar yardımcı olsak ta gözün gördüğü başkadır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,119
Kullanıcılar
450,259
Son üye
Samet00

Yeni konular

Geri
Üst