2010 da gaz alımı

furkano

Üye
Katılım
6 Ara 2008
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
abılerım bır sey sormak ıstıyorum 2010 n akadar bazı soğutucu gazları kullanabılmek için yeterlılık belgesı almak mecburıymış ama soyle bır sey var dıyelımkı bız bu belgeyı almadık yanı gaz kullanma belgemız yok pekı parçacılarımızın gaz satım işini kım kontrol altında tutacak yanı sureklı bırı onlarımı gözetlıyecek belgesı olmayana gaz satılmasın dıye ???
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selam Furkano,

Bugün ben de bu konuyu araştırdım ve aşağıdaki bilgilere ulaştım.



BEŞİNCİ BÖLÜM

İthalat ve Kullanımlar

Kullanım sınırlaması

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (a) ve (b) bendleri kapsamındaki ozon tabakasını incelten maddeler ve karbontetraklorür’ün kullanımı Bu Yönetmeliğin yayımından sonra sadece laboratuar ve zorunlu kullanım alanlarının ihtiyaçlarıyla sınırlıdır.

(2) İlgili kurum ve kuruluşlar, Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen maddelere duyulan bir sonraki yıla ilişkin ihtiyaç miktarlarını her yıl Ekim ayı sonuna kadar Bakanlığa bildirmek zorundadır. İhtiyaç miktarı Türkiye’de geri kazanılmış madde miktarı dâhil edilmeksizin tespit edilir.

(3) Dış Ticarette Standardizasyon Tebliğleri ile düzenlenen hususların yanında, ithalatçıların, dağıtıcıların ve son kullanıcıların uyması gereken hususlar Bakanlık tarafından düzenlenir.



Son kullanıcıların yeterlik esasları

MADDE 16 – (1) Son kullanıcı;

- Eğitim programında soğutma ve iklimlendirme konularında ders programı bulunan üniversite ve yüksek okul mezunları olması veya

- 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamında program içeriğinde soğutma ve iklimlendirme konuları bulunan programı (kalfalık, ustalık ve diploma) bitirmeleri veya

- Milli Eğitim Bakanlığı onaylı süresi en az 25 saatlik kurs programını başarı ile bitirmeleri

gerekmektedir.



. Bunlar dışındaki belgelerin değerlendirilmesi Milli Eğitim Bakanlığı’nca denklik yolu ile yapılır.



Soğutma ve iklimlendirme alanında eğitim veren üniversite, yüksek okul, endüstri meslek lisesi ve teknik liselerin müfredat programında geri dönüşüm programına yer vermek zorundadırlar.



Süreklilik göstermeyen alanlarda (Bakanlıkça karar verilir), güvenlik amaçlı ihtiyaçların karşılanmasında, üretim ve servis amaçlı olmayan alanlarda, kullanılan gazın miktarının eğitim gerektirmeyecek derecede az olması durumlarında yukarıda belirtilen yeterlilik aranmaz.



Bu maddede belirtilen niteliklere sahip olmayan son kullanıcılara bu maddelerin satışı yasaktır.
 
biz malesf 250 tl bayılıp 20 saat kursa gidip aldık bu belgeyi kursta ne mi yaptık hiç bişey..devlet yine kendine biyerlerden pay çıkarmış vatandaşını yoluyor. yazzık.
 
bu yazının kaynagınıda belirte bilir misiniz?link falan varsa
 
Düzenlenen kurslar 20 saat değil en az 25 saat olmalıdır. Ayrıca devletin kişileri söğüşlemesi değil sistem hakkında protokol gereği kullanıcıları bilgilendirmesidir. Havaya saldığınız her damla gaz gelecek nesillerin hayatını karartacakrır. Ben kursta görevli bir öğretmenim. Oraya gelenlerin 30 saatini dolu dolu geçirmesini sağlıyorum. Çok verimli kurslar.
 
ben bu bölümün meslek yüksek okulunu okudum ve birşeyler öğrendiğime de inanıyorum.
 
benim bildiğim freon-12 ile freon-22 artık kullanılmıycak r-138 ve r-404 kullanılacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst