2000 kVA Trafo Termik Açma Sorunu?

şöyle bi soru soruyum hem arkadaşın işine yarasın hem benim true rms ampermetre harmoniklerin olduğu bölgelerde yapılan ölçümlerde normal ampermetrelerden yüksek mi gösterir düşük mü yoksa duruma göre değişirmi değişirse bu durumlar nelerdir trafo ve şalter kapasitesi için true rms ölçü aletlerinin ölçdüğü amperlerimi yoksa normal ampermetrelerin ölçdüğü değerleri dikkate almalıyız ve kondansatör akımları normal ampermetrelerle ölçüldüğünde doğru sonuç verirmi yoksa rms özellik şartmı

True RMS olmayan ölçü aleti, TRUE RMS olana göre daha düşük veya daha yüksek değer gösterir diye birşey söylenemez. Sinyalin şekline göre hatası + veya - olmak üzere değişir. Ama TRUE RMS olmayan ölçü aletleri sadece ideal sinüs olan akımı, yani 0 harmoniğe sahip olan akımı gerçek olarak ölçebilir.

Trafo-Şalter-Kablo vs. TRUE RMS değerine göre dizayn edilmelidirler, çünkü zaten etkin değerimiz budur. Diğer cihazlar yanlış değer okumaktadırlar.

Kondansatör konusunda bir fark oluşacağını sanmıoyorum. Çünkü kondansatörler steady-state durumunda harmonik oluşturmazlar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ayrıca trafonuzda ön testler uygulanırsa izolasyon değerlerinde bir değişme olup olmadığının tespiti de mühimdir.
 
trafo büyük bir ihtimalle sağlamdır ve hiç birşeyi yoktur asıl sorun bende AG sargılarındadır...Eger AG si yassı bakır veya alımınyımsa transpoze edılmemıstır ve akım, direnci düşük olan teller üzerinden gecer bu da ust katmandakı tellerı devre dısı bırakacagından akım tasıyan tellerın sayısı azalır ve trafo ısınır...ama trafoyu actıgınızda hiç bir sey bulamazsınız....

veya trafonun AG si folyo ile sarılmıssa folyodan AG cıkıslarına cıkarken kullanılan paralarla ag folyosu arasınan kaynak yapmak yernıne daha az ugrastıran percın atılmıstır buda akımın sadece percınlı kısımlardan gecmesıne sebeb olur ve trafonun aşırı ısınmasına sebeb olur yanı trafoda imalat hatası vardır...

bu şekılde çok fazla trafo ile karsılastım sizin ısınma sebebınızde buyuk ihtimalle budur....
 
Sevgili ercan iyi güzel yazmıssın ama bu dediklerinin hiç biri arevada olmaz , cünkü onlar ve büyük firmalar üretime başlamadan önce tüm tip deneylerini yaparlar , sonra imalata başlanır kaldıki arkadaş 5 yıldır normal çalısıyordu diyor .Bu trafoda benim kanaatim nüve topraklamasında problem var bu yüzden yağı bozuyor , bozulan yağda ısınmaya sebep oluyor gibi geliyor bana ,tabi bu sadece bi fikir . Ama trafonun boşta kaybının ölçülmesinde , ve yağ analizi yapılmasında yarar vardır hatta gaz analizide iyi olur en azından ısınmaya neyin sebep olduğu hakkında fikir sahibi olunabilir.
 
merhabalar;

şimdi remzikou arkadsım diyorki trafo %60 yükte çalışıyor. %60 yükte çalışıyor ise neden AG kısmındaki kablolar ısındı ve kablo ilavesi yaptınız? 34,5/0,4 kV 2000 kVA, bu trafodan %100 yükte 2887 A akım geçer,AG dağıtım panelini trafo ile aynı yerde düşünürsek her faza 7 adet 1x240'lık kablo bağlamalısınız. Benim fikrim çıkış ampreni kontrol edin,normal ise termometreyi kontrol etmenizde uygun olacaktır.

saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst