18 yaşında çıraklığa başlamak için geç mi ?

Herkese merhaba arkadaşlar.

Artık 18 yaşındayım ve 18 gün sonra okul da bitiyor. Düz Anadolu Lisesinden mezun olacağım. Yani elimde herhangi bir meslek veya zanaat bulunmuyor.

Üniversite sınavına da yaklaşık 19 gün kaldı. Son denememde 230 puan aldım. Bu nedenle üniversiteye yerleşme konusunda pek umutlu değilim. Ortaöğretim KPSS'den de bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.

Bu yüzden aklımda şöyle bir soru var: Liseden mezun olduktan sonra 2 yıl çıraklık eğitimi alıp aşçılık veya pastacılık gibi bir meslek öğrenmem mantıklı mı? Yoksa doğrudan bir fabrikada vasıfsız eleman olarak çalışmaya başlamam mı daha doğru olur?

Diğer alternatiflerim ise daha önce çalıştığım sulama tesisatçılığı işi ve çiftçilik.

Bu konuda görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Karamsar olmaya gerek yok, sonra güne kadar çalışıp yeterli puanı alamasanız bile gerekirse sınava tekrar girersiniz. Sınava tekrar girmek istemiyorsanız ön lisans sseviyesindeki programları (MYO) tercih edip, bitirip DGS ile mühendislik fakültesine devam etmekte şuan mümkün. Tercih size kalmış.

Yeterince istediğiniz her şeyi başarırsınız. Sevdiğiniz işi yaparsanız sürekli tatilde olursunuz.

Karamsar olmaya gerek yok, sonra güne kadar çalışıp yeterli puanı alamasanız bile gerekirse sınava tekrar girersiniz. Sınava tekrar girmek istemiyorsanız ön lisans sseviyesindeki programları (MYO) tercih edip, bitirip DGS ile mühendislik fakültesine devam etmekte şuan mümkün. Tercih size kalmış.
Hocam, maalesef ön lisans bölümlerine bile yüksek ihtimalle giremeyeceğim; çünkü puanlarım çok düşük

Hocam, maalesef ön lisans bölümlerine bile yüksek ihtimalle giremeyeceğim; çünkü puanlarım çok düşük
sana tavsiyem mümkünse önlisans yerine lisans okumayı tercih edersen daha doğru bir karar vermiş olursun fikrimce. İleride daha da revaçta olacak bölümlere yönelmen daha isabetli olacaktır. Elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji... tabi burada senin ilgi duyduğun meslekler olursa daha uygun olacaktır. Mutlu olacağın işleri yapman da kendi adına fayda var.

Bence hangi mesleği yaparsan yap hangi işte çalışırsan çalış ama ne olursa olsun 2 yıllıkta olsa bir üniversiteden mezun ol.

Ben 2 yıllık endüstriyel elektronik mezunuyum ama şu an baba mesleği olan Tır şoförlüğünü icra ediyorum. Tır şoförlüğü için öğreneceğim ben bu işi diyip kolları sıvadığım zaman 30 yaşındaydım. Bildiğiniz çırak olarak o mesleğe başladım. O mesleğin de içine girince en az iyi bir ustanın yanında en az iki kış geçirmediniz mi ne bilgi ne tecrübe sahibi olunuyor... Etti mi yaş 32. Ama şu an geriye bakıyorum tam 2018 yılı haziran ayının 13. gününden beri kamu sektöründe çöp tırlarını sürüyorum. Bir mesleğim daha oldu ve çok tatlı çok lezzetli de olmasa bile bizim meslek guruplarının erişebileceği ( elektrik elektronik bilgisayar otomasyon vs ) standartların üstünde bir hayat sağladı. Geriye dönüp baktığım zaman emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyebiliyorum.

Ama çöp süpürmek için bile alınacak personele diploma soruyorlar. O yüzden sevgili dostum üniversiteyi asla ama asla es geçme... çok pişman olabilirsin.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri