15 yıllık Regal buzdolabı çatırtı,cızırtı sesi

aykutcan

Üye
Katılım
1 Ara 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
47
iyi günler

15 yaşındaki regal buzdolabı evde klimada oluşan kısa devre sonrasında motor kısmından elektrik atlama sesine benzeyen bir ses çıkarmaya başladı. Motor çalışıyor buzdolabı soğutuyor ama sesler geldiği için buzdolabını kapattım. Muhtemel arıza konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
hayırlı işler
 
Merhaba.Bakın bu her ikisi de birbirinden çok bağımsız yani ayrı ayrı çalışan cihazlardır.Ancak toprak hattı zayıflığı ve yokluğu her ikisinde topraksız fiş/priz kullanılması birinde arızaya diğerinde statik elektrik kıvılcımlarına bu nedenle de dolaylı yolla,yani sonradan gelişen bazı iç arızalarla oluşmuş da olabilir,her iki cihaza da sağlıklı toprak hattı her halükarda şarttır.

Buzdolabınızdaki çıtırtıların diğer nedeni tam temas etmeyen ve bu yüzden küçük arkları yapabilen buzdolabı kompresör motoru yardımcı koruma devreleri (Termik,yol verme rölesi,vb.) istenmeyen arıza durumları da olabilir.Elektrik konusunda toprak hattı zaafiyeti varsa yetkili elektrikçiden,buzdolabı elektrik sistemi içinse kendi servisinden veya yetkili buzdolabı teknisyeninden tam destek almalısınız.Anormal sesler ve çıtırtılarla bu buzdolabını çalıştırmanız doğru değildi,gereğini yapıp devre dışında bırakmanız çok da doğru olmuştur.Detaylı teknik incelemeleri/AVO ölçümleri veya gereken tetkik araştırmaları yapmadan bu dolabı çok emniyetli olarak çalıştıramazsınız.

Ayrıca K.A.K.R'si hiç yoksa topraklı hatta mutlaka da taktırın,zira hem can,mal emniyetinin tam sağlanması,hem de sonradan oluşan bazı iç arızaların ön uyarıcısı (Habercisi) olması açısından bu röleler büyük önem taşır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst