12v 1.3Ah akü şarjı hakkında

oylesine34

Üye
Katılım
15 Ara 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar benim adım anıl ve elektronik hakkında çok fazla bir bilgim yok.
konuyu da yanlış yere açmış olabilirim kusuruma bakmayın.

Elimde 12V 1,3Ah lik mustang marka bi aküm var şu an için şarjı iyi gibi görünüyor fakat ilerleyen zamanlarda bitmesine karşılık şarj etmek istiyorum.
almam gereken şarj cihazındaki özellik ise akü tamamen dolu olunca şarjı kesmesi.
Duyduğum kadarıyla şarj kesilmez ve devam eder ise aküde patlama oluyormuş amaç bunun önüne geçmek.

elimde 12V luk bir adaptör var.olursa 12V olmazsa da 220V şebekeden şarj edebilirim ama araya nasıl bi devre veya adaptör almam lazım ki akü dolunca şarjı kessin.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Anıl
 
Akü şarj olunca şarj aletini çıkarmazsan akü patlamaz. Cep telefonu şarjı gibi düşün. Mantık aynı. Dolduktan sonra akü elektrik çekmez sistemden
 
Cep telefonu sarji ile aku sarjini karistitmamak lazim. Cep telefonlari li ion bataryali ve bir micro conkrol devre ile sarj olur (bu devre telefonun icinde) cep telefonunda bu devre olmasaydi evet telefonun pili patlayabilir. Arkadastaki akunun degerlerine balilirsa kuru aku veya kursin asit bu akununde sarji bittiginde akimin kesilmesi lazim ama genelde uyduruk cihazlarda kullanildigi icin boyle bir devre genelde maalesef kullanilmiyor. Sonuc bir zaman sonra akunun sarj olmamasi yada kendi kendine sarjinin bitmesi. Ornekgin cin mali isildak el fenerleri ne zaman lazim olsa elektrikler kesilse sarji bitmis oluyor.

acme gönderdi
 
istediğniz özellikte otomatik devreler mevcut bakımlı /kuru tip vb. amper farkı olacaktır o da çok etkilemez sizinkinin kapasitesi az olduğundan daha kısa sürede tam şarz olacaktır. olmadı ingz aratın. 320volt.com Türkçe kaynak olarak tavsiye edebilirim.
 
istediğniz özellikte otomatik devreler mevcut bakımlı /kuru tip vb. amper farkı olacaktır o da çok etkilemez sizinkinin kapasitesi az olduğundan daha kısa sürede tam şarz olacaktır. olmadı ingz aratın. 320volt.com Türkçe kaynak olarak tavsiye edebilirim.
devre yapamam daha doğrusu anlamam onun için hazır satılan bi ürün almam lazım ama bu ürün hangisidir ? adını veya modelini verebilecek biri varsa sevinirim :D
 
Gecen 2 hafta once BIM de vardı bi ara KIPA da da gormustum isini gorur EINHEL gibi bir markaydi hatirladigim kadariyla

acme gönderdi
 
Cep telefonu sarji ile aku sarjini karistitmamak lazim. Cep telefonlari li ion bataryali ve bir micro conkrol devre ile sarj olur (bu devre telefonun icinde) cep telefonunda bu devre olmasaydi evet telefonun pili patlayabilir. Arkadastaki akunun degerlerine balilirsa kuru aku veya kursin asit bu akununde sarji bittiginde akimin kesilmesi lazim

acme gönderdi

1- Diyelimki arabanızın aküsü bitti. Başka bir arabadan ara kablosu ile aküleri birbirine bağladınız. Sonuç ne olur? Sonrada akülerden birini şarja bağladınız ve o şekilde aylarca kaldı sonuç ne olur?

2-Soruyu şöyle soralım 12volt 10 amper/saatlik bir aküye 6 volt 5 amper saatlik aküyü bağlayalım ne olur?

Her iki durumdada sistem birbirini eşitlemeye çalışır.


Anlatmak istediğim 12 voltluk 1.3 amper/saatlik aküyü 12 volt 1.3/10 amper ile şarj etmek lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,370
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst