1250 kva bir işletmede kompanzasyon sorunum var.

alicanakci

Üye
Katılım
12 Ağu 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
selam. 1250 kva bir işletmede kompanzasyon sorunum var. işletme şuan montaj sebebiyle üç aydır çalışmıyor. sadece günde 10 saat aydınlatma devrede. bu yüzden işletmede çekilen amper faz başına 25A ile 55A arasında değişiyor. indüktif ve kapasitif dengelemekte zorlanıyorum. indüktif :%19 , kapasitif:%15 ikisini aynı anda nasıl düşürebilirim. reaktif güç kontrol rölesi çok iyi çalışoyor. cos£ yi devamlı 1 e çekiyor. teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kompanzasyon panonuzdaki en küçük kondansatör kademeleri ile kompanzasyon akım trafolarının çevirme oranları bu durumda çok önem kazanıyor.Çünkü çevirme oranı yüksek olursa belli bir gücün altında kondansatör bağlamak mümkün olmaz. Çekilen akımlar düşük olduğundan sistemden çekilen reaktif güçde haliyle az olacaktır.Bu durmda bu düşük tüketimleri karşılayacak büyüklükte birkaç tane alternatifli kademe bulundurursanız role sürekli devreye kondansator alıp çıkararak zaman kaybetmez ve hem kapasitif hemde reaktif değerleriniz daha düşük olur.
Tüm bunları yapabilmeniz için akım trafonuzdan çekilen akımı sekonder tarafından 50 mA olarak görecek değerde akım trafosu ile değiştirmeniz veya minimum çalışma kımı daha düşük roleler ile rolenizi değiştirmeniz gerekabilir
 
sistemde birbirine bağlı iki adet 12 kademe reaktif kontrol rölesi var. birincisinde 1 kvar dan 10 kvar a kadar kondasatörler bağlı. devamlı dengeleyen bu röle. ikincisinde 25 kvar kondansatörler bağlı. ikincisi çok nadir bir kademe devreye sokuyor. bu birinci rölenin dengelemesi gerekmezmi? birde 25A tam olarak kaç kvar a tekabül eder. yardımın için saol.
 
1 kvar 1,4 A çeker Küçük kademeler bağlı olan role de diğer roleyle aynı akım trafosu mu var
 
evet aynı akım trafosuna bağlı. dengelemeyi görünen çok iyi yapıyo.
 
akım tr oranı ve en küçük kondansator kademesinin değeri kaç kvar?

___

küçük kademelerin bağlı olduğu role kondasator değerleri kademe devreye girip-çıktığında akım trafosunun hissetmeyeceği kadar küçük ise hassas bir ayar yapamaz
En güzeli iki role için farklı değeerlerde akım trafoları kullanarak daha düşük değerler yakalanabilir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayacınız OG de olmalı, bu durumda AG tarafından OG kompanzasyonu yapan bir cihaz işinizi görecektir. Her fazı ayrı ve 0,25 kvar hassasiyetinde düzelten EKM serisi bir cihaz bağlayarak sorunu Elkomsisden, Ahmet Bey çözebilir, yada buna benzer başka bir sistem kullanabilirsiniz. Bu konuda sizin gibi şikayeti olan ve cezayı engelleyemeyen referansları var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,334
Mesajlar
916,784
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst