1000kva lık kesici tutmuyor?

şuan elimde aktif olarak 1000 - 630 - ve 350 kva bağlı olan kesiciler var 630 ve 350 kva 1 kerekte kurduğumda tutuyor ama 1000 kva olan bazen birinci seferde bazen ise 3-5-10-15 kez deniyorum tutmuyor ve hücrenin içinden hınıldama sesi geliyor biryerden ark mı yapıyor deyip baktım ama hiç bişey yok...

ortadaki akım trafosunun altında az miktarda reçine akıntısına benzer bişey vardı ve akım trafosunu çıkarttım direk verdim ardı ardına beslesim 1 kez dahi tutmamazlık yapmadı yeni akım trafosu taktım yine aynı problem başladı

başına daha önce böyle bişey gelmiş olan varmı ya da çözüm üretecek biri var mı?...
röle marka model yazmamışın akım trafon 25/5 =1000KVA trafon var besleme gerilimi kaç KV yaz bunları buraya daha önce böyle bişey başıma gelmiş olabilir;)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1000 kv trafo boşta ilk besleme anında yaklaşık 45 A çekiyor.(tecrübe ettim) yani senin akım trafoların 25/5 gerilimin ise 34,5 ise faz aşırı akımını 4 veya 5 katı olarak ayarla.In çalışma akımı açma zamanını ise 500 ms olarak ayarlayabilirsin.tabiki sistemini bilmiyorum sisteminde ve enerji aldiğın noktada koruma varsa bunlarıda dikkate alman gerekir.dediğim gibi daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olabilirim..
 
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim...
ama enteresan bişi oldu ben size söylemeyi unuttum sistem ne olduysa oldu geçen hafta bi kez daha yaptı aynı şeyi ve kurdum kesici tuttu şimdi maşallahı var daha tık demedi kendi kendine oldu şaşırtıcı...
 
normaldir tutmaması arızalıdır
 
akım trafolarını sökünce zaten koruma çalışmaz . kesicin tutar .akım trafosu takınca röle ayarları iyi yapılmadığından açar sendeki röle büyük ihtimalle pnc demeraj açık kalmıştır başka röle ise markasını belirt .korumayı iptal edip besleyebilmek bi çözüm değil belkide arıza o anda vuku bulabilir allah kaza bela vermesin.
 
sorun akım trafosundan gelıyor bızımde basımıza gelmıstı akım trafosunun topraklamsı yetersızdı akım trafosunu devr dısı bırakıp uçlarını kısa devre etmısıtık ve hat normale donmustu bıde akım trafolarını tek tek degılde 3 bır degıstırerek deneyın
 
Arkadaşlar Kolay Gelsin...

Herşeyden önce OG- YG hücreleri hiç bir zaman korumasız olarak devreye ALINMAZ.
Allah göstermesin yaptığınız son deneme yada kurduğunuz son kesici olabilir.Bu tarz arızalarda ilk önce hattı boşta besleyip sonucu görmeniz gerekiyor.Sistem düzelirse arızayı yükünüzde arayın.Sorun devam ederse Akım trafolarınızı yenileriyle değiştirip deneyin yine olmazsa role ekibini çağırıp ölçüm yaptırın.Ama tam vakıf olmadığınız OG-YG konularında köprüleme yapmak yada çıkarın böylede çalışır mantığıyla iş yapmak emin olun kötü sonuçlar doğurur.

Kolay Gelsin
Saygılarımla
 
arkadaşlar k.bakmayı biraz geç oldu ama rölenin tipi ve markası

ENTES MARKA
CKR-93T
 
koruma sisteminde sinyal silme butonu varmı
 
arkadaşlar k.bakmayı biraz geç oldu ama rölenin tipi ve markası

ENTES MARKA
CKR-93T



Kesinlikle kesicinin tutmaması röledendir. Akım trafosunda recine sızıntısı varsa,akım trafosunun arızalı olduğunun göstergesidir. Diğer akım trafolarınıda test etmelisiniz. Trafolar ilk enerjilendikleri zaman 2. harmonik akımı oluşur buda rölenizi bozmuş olabilir. Entes ucuz röledir bir başkası ile değiştirmenizde fayda vardır. Yada röleyi ferdi olarak test edin normal ise akım yollarını kontrol edin. EGER OG-YG SİSTEMLERİ HAKKINDA DENEYİMİNİZ YOK İSE MUTLAKA BU İŞLE UĞRAŞAN BİRİ İLE TEMASA GECİN. Siz kesiciyi kapadınız fakat nasıl olsa kendiliğiyle oldu düşüncesi ile rahatsınız fakat bir arıza anında kesici açmaz ise o zaman sisteminizde ciddi hasarlar oluşur ve iş kaybına uğrarsınız.
Bu tür sistemleri hasarları en aza indirgemek için kullanıyoruz. Hiç bir arıza kendi başına onarılmaz mutlaka bir insan unsuru tarafından müdahale sonocunda düzeltilir.
Burada sistem hakında tam detaylı bilgiler verirseniz size yardımcı olacak değerli arkadaşlarımız var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst