şarjlı testereyi adaptör ve ya pc güç kaynağıyla çalıştırmak

https://www.kontrolkalemi.com/forum...ptor-ile-neden-calismiyor.109608/#post-698661

Küçük tipteki 4.8 volt nikel-kadmiyum şarjlı vidalamada bile,yalnız trafoyla ac-dc şeklinde beslemede en az 4-5 amperi istiyor,bu cüsseli dc motoru laptop veya daha düşük kaynaklarla hiç çalışamaz elbette. Şarj adaptörüyle orijinal bataryanın verdiği gücü yanlış olarak da bunlarla hiç mukayese etmeyin,çünkü her ikisi birbirinden çok farklıdır.(Yukarıdaki bir mesajımda bunu ayrıca belirtmiştim,bugün.)

Laptop adaptörleri smps'li (anahtarlamalı tipte) olduğu için kısa devre/aşırı akım korumalıdır,muhtemelen dc. akımı devresi yetersiz gelip belki de kesilmiştir. Amperi daha yüksek olan smps'li psu 'lar da vardır. Onlardan da ancak en küçük şarjlı vidalamayı,bu dc devreyi açmadan yükte,örneğin 300 watt.lık psu ile 5 volt dc. çıkışıyla aksaksız çalıştırıyor. Bu motorun çok daha fazla amper gücü olan daha watt'lı pc psu'larına ihtiyacı vardır. Belki o zaman dc.devreyi hiç açmadan (Korumaya geçmeden) tam olarak da çalışabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
binbaşı usta şarjlı vidalamanın üstündeki pil max 14.4v 2 a ben bunu 12 v 7a led adaptörü ile çalıştırıyorum sıkıntı olmuyor
 
Sn.yawuz58, smps led adaptörünün içten akım koruması olmadığı için (Çok kaliteli olanlarda bu korumanın olması muhtemeldir) ve çıkış amper değeri de epey yüksek olduğu için herhangi bir sorun olmamıştır.Çünkü şarjlı vidalama dc. motorunun yükte (Zorlanmada) çekeceği max. ampere göre bu 7 amper zaten çok düşük bir değer değildir, ama 14.4 volt,1.2 amper (Orijinal bataryasından farklı olduğundan) düşük olduğu için çok zorlanır, bununla tam olarak olmaz demek istemiştim. Bu kendi şarj adaptörüdür herhalde,çünkü tahminimce kendi bataryasının biraz daha fazla amperli olması lazımdır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
laptop adaptörleri 19v en kötüsü 45 watt nasıl çalıştırmadı anlamadım ben 14.4 v şarjlı vidalamayı 12v 1.2a ile çalıştırdım gayet yeterli oldu elinizdeki laptop adaptörü kaç amper
12 volt 1.2 amper batarya ile çalıştırabilirsiniz ama adaptöre geçince 15 amper trafolu 30 amper elektronik tip (led adaptörleri uygun) olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,296
Mesajlar
916,519
Kullanıcılar
450,128
Son üye
Kairos Hacker

Yeni konular

Geri
Üst