Şarj direnci hakkında

Screenshot_2021-04-21-21-18-11-810_com.android.chrome.jpg

En az 300-400w olması gerekir
 
Peki bu kond. ün tam şarjlı uçları bu şarjın sonrasında tam olarak boşta mı kalıyor, hiç kullanılmıyor mu? Ancak proje sadece bu amaçla kullanılmışsa başka devre de kullanılmaz (bu devreyi şimdi gördüm) direnci daha uygun değerde seçmek gerekiyor, tek sıkıntı olarak.
Teşekkür ederim açıklamanız için :) baya acamiyim daha bu konuda. Şarj ettiğim kondansatörleri bir bobin üzerinden deşarj etmek aslında amacım. Bunuda bir tristör vasıtası ile gerçekleştiriyorum. Yaptığım proje esasında bir coil gun. Bobinin yaklaşık direnç değeri 10R kadar. Siz kaç R değerinde bir direnç seçmemi tavsiye edersiniz.
direnç yerine 220v halohen ampulde kullanılabilir. neticede halojen ampulde direnç.
Halojen ampul kullanmam şarj süresini ne ölçüde etkileyecekltir. Şarj süresini kısaltmak için direnç kullandım diğer durumda akkor bir lamba baüğlantısı mevcuttu devrede. Akkor flamanlı lambada şarj süresi çok uzun olmasından kaynaklı direnç seçimi yaptım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
O halde 100 ohmluk direnç kullanma zorunluluğu varsa daha watlı bir direnç kullanılmalı ya da daha büyük değerde direnç kullanılmalıdır. Daha yüksekomajlı direnç kullanılması durumunda akımı sınırlayacağı unutulmamalıdır. Verilen şemada çekilen akıma göre 100 ohm 100 watlık direncin ısınarak bir zaman sonra yanması olağan. Direnç kullanılmamasını tavsiye ederim.
Aslında direnç değeri benim kanaatimde. Bir zorunluluk mevcut değil. Nasıl bir direnç kullanmamı tavsiye edersiniz acaba. Direnci soğutmak aklıma geldi ancak pek fayda etmeyeceğini düşündüm. Kusura bakmayın biraz acemiyim bu tarz konularda.
direnç yerine 220v halohen ampulde kullanılabilir. neticede halojen ampulde direnç.
https://www.hepsiburada.com/ampul-cubuk-halojen-general-330w-500w-isik-gucunde-p-HROZD12189
Bu tarz bir ürün örneğin işimi görecektir sanırsam
 
Son düzenleme:
Halojen kullanabilirsin. Bobinin teli 1mm civarında ise problemsiz 1 saniyede kapasitör boşalır. Daha ince ise denemek lazim. 1sn uzun bir süre değil, dayanabilir de yanabilir de.
 
Halojen kullanabilirsin. Bobinin teli 1mm civarında ise problemsiz 1 saniyede kapasitör boşalır. Daha ince ise denemek lazim. 1sn uzun bir süre değil, dayanabilir de yanabilir de.
Bobin teli 1mm kalılığında yaklaşık 300 metre uzunluğunda emaye kaplı. 42mm kalınluğında delrin namlu üzerine sarılı şekilde tasarımı gerçekleştirdim. atmın kuvvetini arrtırmak içinse neodyum mıknatıs kullanacağım. Bu şekilde galiba güçlü bir atım sağlanabilir değilmi?
 
Denenmesi lazım bilemiyorum. Optimizasyon işi
Çok teşekkür ederim baya çıkmazdaydım bu şarj konusunda umarım halojen ampul işimi görür dönem sonu yaklaştı hocalar sürekli sıkıştırıyorlar birde. Halojen ampul olarak hangisini almamı önerirsiniz peki şunu kullanırsan daha iyi sonuç alabilirsin diye bileceğiniz bir örnek vermeniz mümkünmüdür.
 
Yo hayır coil gun üzerine çalışıyorum ancak biraz imkanlar ve bilgilerimin yetersiz kalmasından kaynaklı baya yavaş ilerliyorum. Ancak Kontrol kalemi forumdan ve sizlerden baya öğreneceğim şeyler var :)
yabancı bir site var bulursam sana link atayım, birden fazla yolu var, bir ara ilgilenmiş incelemiştim, error verdiğim için şimdi herşeye ara verdim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,578
Mesajlar
918,731
Kullanıcılar
450,582
Son üye
724elektrikci

Yeni konular

Geri
Üst