Arkadaşlar bu alanda çalışmış her kişinin bahsettiği olaylardır, sadece liste haline getirilmiştir ki, her maddenin uzun açılımı yapılabilir. Dediğim gibi roman olur. İlerde bir gün bir şantiyeci bir arakadaş bunun kitabını yazabilir, kim alır okur bilmem ama oda olur :)
 
Bu arada bir kitabın yazıldığını duydum, bulursam burdan paylaşırım.
 
yazılanlara ek olarak;

sahaya hakim olman gerekir. elinde muhakkak gelecek haftanın bir planı programı olmalı. formene sürekli is sahası acman gerekir. malzeme listesini bizzt takip etmen lazım. bu yüzden depocun ile sürekli istişare halinde ol. sahada çalışan diğer disiplinler ile proje üzerinde çakışılan noktalar husunda bilgi alışverişinde bulun. elamanlardan çalışırken dikkatli olmalarını iste.( diğer disiplinlerin malzemeleri ) bi arkadaşım değinmişti bende belirtmek isterim formen senin sağ kolun olacak. şantiyecilikte dikkat etmen gereken en önemli adam!!!

işinde başarılar.
 
-Yaz aylarında içinde klima olan kontaynırda çalışma şartı koyun.
-Yükleyebildiğiniz kadar işi formene yükleyin, geri kalanını da en yakın sorumluya.
-Pazar günleri en yakın havuz veya plaja gidip haftanın yorgunluğu orada sosyalleşerek atın.
-Patron yanınızda olduğunda birşeylerle uğraşın ve hakimiyeti hissettirin, yanınızda değilken nette tavla oynayın.
-Şirketten araba isteyin ve yakın bir yerde ev tutun. Konteynırda yaşanmaz.
-Maaşınız ofiste çalışan mühendislerden en az iki kat olsun.

nerdeyse bu işyeri bizde gelelim :))
 
taahhüt sektörünü düşünen ve şantiyeye hazırlanan bir mühendis için hiç de iç açıcı tavsiyeler yok. Ancak azmimle bunların üstesinden gelecegimi düşünüyorum. :)
 
arkadaşlar herşeyleri söylemişler zaten ama en önemlisi bence
işçilerinele ne çok laubali ol nede çok ters orta kararı tuttur derim ben yoksa sana işi yapılır gibi gösterir ama arkadan seni rezil ederler..
işi ve mesleki hayatında başarılar
 
İnsanlar bile bile bu şartlarda ekmek parası için şantiyede çalışmak durumunda olması gerçekten üzücü!!!
 
arkadaşlar şantiyeiliğin şartlarını o kadar çok zor söylemişsiniz ki anlayamadım gerçekten. ben toplu konut okul cami projelerini bir arada yürüten ve zor hava şartlarında şantiyede ana inşaat firmasında elektrik müh. olarak çalışıyorum. Tatil şu bu sosyal haklar biraz çalışmak gerek hele gençseniz 30 yaş altında iseniz çalıştınız işte tatil düşünmeyin , çünkü öğrenilmesi gereken çok şey var. Şantiyecilik saati günü olmaz yorucudur. Ancak arkadaşlıklar dostluklar yanan mangallar bitmez. :))) inşaatı da tam anlamı ile öğrenirsiniz. Arabanız eviniz olur firma tarafından . Rahattır şantiyeden çıkıp mesai içinde işinizi halledersiniz. Fabrikanın sıkıcı, boğucu ortamı yoktur çıkarsınız temiz hava alırsınız. Ben şimdilik seviyorum .Tavsiyem şudur ki çalışılacak işte tatil falan düşünmeyin çalışmadan birşey öğrenilmiyor. Taşeronu boş bırakmayın ustalarınızı boş bırakmayın. Ofiste bilgisayar başında değil sahada olun . Kalıba çıkın boş boru bakın kablo çekimine bakın çok şey öğrenirsiniz. İnşaatta ince işlerle ilgili sıralamaya göre tavır alıp ani mudahalenı gelebılır. İşçiler sahaya çıkmadan sahada sizi görsünler ki çalışsınlar, bir şeye ihtiyaç olursa sizin orada oldunuzu bilsinler yıldızınız parlar :)
 
Sayın Piratees, köleliği bile bu kadar güzel görmeye çalışmak başarıdır. Kusura bakma ama kendine değer veren hiç bir ademoğlunun şantiyede çalışmayı isteyeceğini ne duydum ne gördüm. Ah mutluluk kabullenmektir dersen yada tecavüz kaçınılmaz ise zevk al dersen lafım yok!!!
 
Sayın Piratees, köleliği bile bu kadar güzel görmeye çalışmak başarıdır. Kusura bakma ama kendine değer veren hiç bir ademoğlunun şantiyede çalışmayı isteyeceğini ne duydum ne gördüm. Ah mutluluk kabullenmektir dersen yada tecavüz kaçınılmaz ise zevk al dersen lafım yok!!!
:))))) gülüyorum türkiye de özel sektörde çalışıyorsanız para kazanmak istiyorsanız katlanacaksınız. Şantiyecilik kötü değil , avantajı varsa dezavantajıda var ama şantiyelerde elektrik müh. olması gerekir. Tecavüz lafına gelince saygı sınırlarını gerçekten aşmışsınız burası bir tartışma ortamı laf sokma yeri değil. HEM şantiyeler bir adımdır ve gelişen büyüyen ekonomik krizlerde inşaat sektörü gelişir , ekonomiye can verir. Arkadaşlarını iş konusunda korkutmak yerine teşvik etmeliyiz diye düşünüyorum. Artık şu yazgılardan çıkalım, iş ayrımı yapmayalım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst