İNTERNETTE GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Bytheway34

Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
İNTERNETTE GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Çoğumuz interneti oyun oynamak için kullanıyoruz. Özellikle online oyunlar herkesin gözdesi.
Ancak, birçok oyunda (Knight online, Metin2, Silkroad, Popmundo, Cross Fire, WarRock, Jadde, Kara İnci v.s.) karakterimizi geliştirebilmek için oyun içinde satılan cash veya oyuna girebilmek için Premium almak zorundayız.
Bu durumda en çok ihtiyacımız olan şey, kredi kartıyla cash veya kredi kartıyla Premium alabileceğimiz sağlam bir site. İnternetten kredi kartıyla alışveriş yapmak oldukça riskli olabilir. Kredi kartıyla alışveriş yapacağınız siteyi çok iyi seçmeniz gerekir. Sitenin bize güvenli ortamı sağladığından emin olmalıyız.

GÜVENLİ ORTAM NEDİR?

İnternette bilgilerin karşı tarafa güvenli iletimi SSL (Secure Socket Layer) ve SET adı verilen bağlantı protokolleri kullanılarak sağlanır.Biz çoğu sitede kullanılan SSL bağlantı protokolünden bahsedeceğiz. Netscape tarafından geliştirilen bu şifreleme yöntemi hemen hemen bütün tarayıcılarda standart olarak bulunmaktadır. SSL en basit anlatımıyla, yazmış olduğunuz bilginin sadece karşı tarafta (bu durumda söz konusu taraf banka) deşifre edilebilecek şekilde şifrelenerek gönderilmesidir. SSL kullanımı ile hangi iki adres arasında bilgi iletişimi yapılacağı sabittir. Bilgi firmanın web alanından bankanın adresine iletilecektir. Gönderilecek olan bilgi otomatik olarak şifrelenir ve ancak önceden belirlenmiş olan gönderilen adreste yani bankada deşifre edilebilir. Bu bize kredi kartı bilgilerimizin üçüncü şahısların eline geçmeyeceğini garantiler. Gelen bu talebe banka olumlu ya da olumsuz bir yanıtı firmanın sayfasına geri gönderir ve sayfada siparişinizin onaylandığı ya da siparişinizin onaylanmadığı mesajını alırsınız.

Gerekli şartlar sağlandığında içiniz rahat bir şekilde kredi kartınızı kullanarak internetten alışveriş yapabilirsiniz.

Teşekkürler,
Fırsatlı Alışveriş İnternet Hizmetleri
 
Ben internetten alışveriş yaparken internet bankacığından sanal kredi kartı oluşturuyorum ve limitinide alacağım malzeme kadar yapıyorum ayrıca seçeneklerden kredi kartı limitini gün sonunda sıfırla seçeneğini seçiyorum.böylelikle yeni bir limit tanımlayıncaya kadar sanal kartın limiti sıfır lira oluyor. sanal kartın numarası,son kullanma tarifi ve günlik numarası kendi kredi kartımdan farklı olduğu içinde bir sorun olmuyor.
internetten alışveriş yapanlara kesinlike tavsiye ederim.
 
ben şahsen online yapılan alışverişlerin hiçbirine güvenmiyorum kendim da internetten alışveriş yapmıyorum ve çevremdekilere yaptırmıyorum...
 
Ben birçok kez yaptım hiç sorun olmadı Allah' a şükür.
 
Yaklaşık olarak 6 yıldan beri online alış veriş yapıyorum ve çok memnunum çevremdekilerinde yapmasını sağlıyorum. Her kesin buna alışması gerekiyor bence.
 
ben şahsen online yapılan alışverişlerin hiçbirine güvenmiyorum kendim da internetten alışveriş yapmıyorum ve çevremdekilere yaptırmıyorum...

Çağa ayak uyduralım. Artık çoğu insan internetten alışveriş yapıyor. Çünkü kargo ödediğimiz halde bile daha ucuza geliyor. Gerekli güvenlik önlemleri alınmış sitelerden güvenle alış veriş yapılabilirsiniz.
 
Sanal kart ile sorunsuz bir şekilde alış-veriş yapabilirsiniz.Tavsiye ederim...
 
Çok uzun zamandır sanal kart kullanmadan internetten alış veriş yapıyorum. Ama sanal kart daha mantıklı geldi. Bundan sonra onu kullanacağım sanırım.
İnternetten alış verişte sakınca yok bence . Özellikle sanal kartı kullanırsanız içiniz rahat olur.
 
Benim içimde de başlarda bir korku vardı ama birkaç alışverişten sonra alıştım şimdi gayet rahat geliyor şuana kadar hiçbir güvenlik problemi ile de karşılaşmadım.(İnşallah karşılaşmamda :) )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst