İnternet Explorer’de DisconnectWarn (Bağlantı Sağlanmaması Uyarısı)’nın Çıkması Hk.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,252
Puanları
3,256
Konum
BURSA
http://192.168.1.1/rpDslDisconnetWarn.html

Merhaba. Bilindiği gibi internetin giriş sayfasında yazılı olan giriş sayfası bazen sizden izinsiz olarak bazı virüsler vasıtasıyla değiştirilebilir. Bu değişiklik bazen örneğin www.google.com.tr ie'de www.yandex.com.tr olarak değiştirilmesi şeklinde olabileceği gibi http://192.168.1.1/rpDslDisconnetWarn.html şeklinde değiştirilmesi şeklinde de olabilir.

İkinci durumda mevcut modeminizle ilgili bağlantı ikonu ve modem ışıklarının dördü de tam yandığı halde, yalnızca giriş sayfasındaki istenmeyen bu değişiklik nedeniyle çıkan bu sayfayla, internet bağlantınızda bir sorun olduğunu sanabilir ve sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Ancak sistemi yeniden başlatmanız da bu sorunu çözmeyecektir.

Bu sayfa çıktığı halde diğer sitelerle olan bağlantı sağlanmışsa eğer, sorunun nedeni bu giriş sayfasının sizin en son değişiklik yaptığınız sayfa olarak değil, bu sayfayı otomatik olarak giriş sayfası yerine getirmesindendir. Bu sorunun kesin çözümü için ie' nin giriş sayfasını mutlaka değiştirerek onaylamanız gerekiyor.

Böyle bir durumla (Sayfayla) karşılaşıldığında ilk yapılması gereken bu sayfadan başka diğer sitelerin açılıp açılmadığına bakılmasıdır. Açılıyorsa sorun bundan, açılmıyorsa ve modem ikonunda ünlem işareti çıkmışsa bu sorun sizin internet hattınız veya modeminizle direk ilgilidir. Diğer sayfalar açılıyorsa ie'nin giriş sayfasını değiştirip bunun onaylanmasıyla eski giriş sayfanızın yeniden açılması sağlanacaktır. Bu tür durumlarda bu bilginin ve yapılacak olan uygulamanın aklınızda olması dileğimle.

Zaten otomatik yönlendirici olan cookies (Çerezler) veya virüsler bir arama motoru olarak çoğu zaman bulaştıklarında yandex sürekli güncelleyip ön plana çıkarıyordu. Ancak bugün DSL le ilgili bağlantısızlık uyarısını bu kez ie'nin giriş sayfasında ön plana çıkarmış oldular. İlginize ve dikkatinize. Kolay gelsin.
 
sene 2017 olmuş Bill uncle emekli olalı yıllar olmuş ie de emekli oldu Edge diye bir tarayıcı var Windows 10'da o var Chrome varken niye o? 10 ve chrome uyumlu ama en iyisi Linux Mint ile Chrome kullanmak...
 
Son kullanıcılar için amaç internete girmek olduktan sonra tarayıcı çokta önemli olmayabilir. Lakin zaman zaman İE, chrome ve firefox un yerleri ayrı olup bazı işlemler için bu üç tarayıcıyıda kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu gibi durumlar için konuyu açan arkadaşın yukarıdaki verdiği bilgiyi değerlendirebilirsiniz. Bu bilgiye ek olarak tarayıcılarda sık karşılaşılan açılış sayfasının zararlı reklam yazılımları tarafından değiştirilmesi sorunu ile karşılaşır ve tüm işlemlere rağmen düzeltemez iseniz, mevcut tarayıcınızı başlatta aratarak, çıkan linklerinde sağ tuş yapıp özelliklerine giriniz. Hedef kısmında ki yolun sonuna doğru gidip programın hedef yolundan hariç açılış ekranınızda yönlendirilen sitenin linkinin olup olmadığını kontrol ediniz. Bu işlemi arama sonuçlarında çıkan her link için tekrar ediniz.
Tarayıcıdan ve regeditten düzelttiğiniz fakat ısrarla tarayıcıyı açar açmaz reklama yönlendirilen sayfanın linkini buradan sildikten sonra %99 sorununuz çözülecektir. Artık tarayıcınız açılışta reklamın yönlendirdiği sayfaya değil, sizin istediğiniz sayfaya gidecektir.

Not: Bilgi bilgidir arkadaşlar. Yıl 2017 değil 2027 de olsa toplumun unuttuğu fakat hâla çalışmaya devam eden eski sistemler bir yerlerde olmaya devam edecektir. Bu bazen maliyetten kaynaklanırken bazende imkansızlıktan daha doğrusu mecburiyetten olacaktır. Velhasıl ne olursa olsun verilen bilgiyi küçümsemeyelim. Gün gelir ihtiyacınız olur o zaman değerini anlarsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,356
Mesajlar
925,702
Kullanıcılar
451,835
Son üye
artvinbogasi08

Yeni konular

Geri
Üst