İnternet özgürlüğünü kısıtlayacak yasalar kabul edildi!

Zaten kişisel haklar kanun gereği korunuyordu. Tamamen siyasi bir yasa. Sosyal medyayı tekelleştirmek amaçlı. TİB kişisel haklara bir saldırı görürse savcılığa verip bir gün sonra yayınları durdurabilir zaten. Cumhurbaşkanından dönecektir büyük ihtimal
 
Daha birkaç sene önce muhalefetin, kamuda bazı üst düzey görevlilerin, bazı paşaların, gazetecilerin kayıtları hem internetde hem de medyada haftalarca gözümüze sokuldu. ve o sırada kişilerin hakları, haberleşme hürriyeti yasalarla güvence altına alınmıştı. ama bu yasalar nedense işlemedi. insanlar toplum nezdinde küçük düşürülürken kimsenin aklına kişisel hak ve hukuk gelmedi. Kaldı ki amaçlanan da buydu. İtibarsızlaştırmak ve saf dışı etmek. O insanların kayıtları günlerce silinmeden öylece kaldı.

Ama ne zaman ki iş dönüp dolaşıp kendilerine geldi ve kendilerinin açığa çıkmaya başlayan yolsuzlukları, skandalları, ses kayıtları ordan burdan fışkırmaya başlayınca akıllarına yasaklar geldi. Hem de bu yasaklar için öyle mahkeme kararına da gerek yok. Son derece keyfi bir şekilde istenen bir site kapatılabilecek. Bir o kadar kötüsü de 2 yıl boyunca girip çıktığınız tüm siteler kayıt altına alınacak. Yani kime ne yazdığınız, nasıl bir görüşe sahip olduğunuz, vs hepsi bir tık ötede gerekirse aleyhinize tepe tepe kullanılabilecek.

Bu yasak bildiğin sansür yasasıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,470
Mesajlar
917,816
Kullanıcılar
450,413
Son üye
umut56

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst