İki fiderde de aynı anda arıza görülüyor.

Arkadaşım eğer kullandığınız röle PAC/E100 ise olabilir.Bu röle içeriinde pasif hale getirmeniz gereken bir komut var.Ayrıca müşteri trafo bağlantı grubunu kontorl edin.ve diğer fider trafosunu eğer nötrü direnç üzerinden topraklıysa TEİAŞ trafoso haberleşelim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
özel müşterinizin og sigorta değeri yüksektir. kesici teb değeri küçük olursa kesici açar sigorta atar özel müşteriye bişi olmaz zararı size olur.ben ce özelmüşterinin og sigortasının değerini düşürmesini söyleyin bence
 
sayın arkadaşım
o güçteki yük çıkışlarında muhakkak sekonder koruma var veog sigortası 630 da isteğe bağlı.sekonder koruma röleleri elektronik ve çok hassas ayarlı.koruma çalışma prensibi toprağın sıfır olması ile alakalı yani arıza olmadıgı zaman toprak çalışma akımı sıfırdır.ancak toprağa gecen gerilim yakınındaki röleyröle toprak uçların arasına mesafe koyun bence derim.i sanki toprak arızası var gibi kandırır.onun için
 
sayın meslektaşım
röle kumanda tablosunda kumanda kabloları kısa devresinede baktır bence
 
arkadaşım müşteri trafolarının bağlantı grubu nedir? mümkünse öğrene bilirmiyim?
 
bence bunun iki sebebi olabilir
1. akın trafoları troid olduğun aşırı hassastır.
2. xlpe kablonun birbirine dolanık olması bu durumda aşırı akım yani kısa devre akımı gördüğünde diğer istikamet toprak hatası verir.
 
değerli arkadaşlar nötrü direk topraklı şebekelerde oluşan toprak arızları diğer fazlarda gerilim yükselmelerine sebeb olur.fiderlerin kısa devre hesapları yapılarak röle ayarlaması yapman doğru olandır.zira bir başka fiderden gelen toprak arızası diğer fiderlerdeki hatların yaratacağı kapasitif akımları tetikler ve diğer fiderlerde açma yaratabilir.

yeni üye olduğumdan bazı bilgil paylaşımlarımda hata olabilir.şimdiden özür dilerim
 
altar67 nötrü direk topraklı derken nasıl yani anlayamadım teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,806
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst