İki fiderde de aynı anda arıza görülüyor.

...Genellikle OG hücrelerde, hatta Trafo Koruma Hücresi'nde eğer kesici yada ayırıcılarda açma hatta arıza meydana geliyorsa, içindeki elektrik ekipmanına göz gezdirmen lazım. Muhtemelen, elektrik ekipmanının bazı parçalarını üst değerlerde seçmen lazım. Tabi usule göre: Hesaplayarak ve standarda göre, çıkan değerin üst yakın değerini seçerek...

---------------------------------------
"Bana arkadaşını söyle,
sana kim olduğunu söyleyeyim."
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
...Ek olarak, müşterinin elindeki OG sigortanın atması, baralardan olması gerekenden yüksek akımın geçmesi anlamına geliyor. Diğer müşterideki hücrede ise toprak arızası sonucu kesici açıyor. Bu olaylar aynı anda meydana geldiğine göre, müşterinin birindeki toprak hattında meydana gelen kaçak, diğer müşteride yüksek akım olarak yansıyor. Ama olanlar tesadüf değil ve farklı zamanlarda oluştuysa, toprak hattından dolayı olan müşterinin, nerede kaçak akım var diye elektrik ekipmanlarını kontrol etmek zorunda. Dolayısıyla OG sigortası atan müşteri, baralardaki gerekli ölçümleri yapmalı ve hesaplamalara da uyuyorsa standartları göz önüne alarak, OG sigortasını bir üst standardı ile değiştirmeli.

Ama bu olay, tesadüfe benziyor aslında: Faz dengesizliği yüzünden toprak arızası oluşuyor ve kesici açıyor, aynı anda diğer tarafta da OG sigorta atıyor bu dengesizlikte meydana gelen akım artışından dolayı. Bunun bir tesadüf olmadığını gösteren tek neden de, aslında her iki müşteriye çıkış hücreleri ile enerji sağlayan trafo binasının kendisi: Eğer tesadüfse, bu durumda enerjiyi sağlayan trafo binası içindeki koruma cihazları da tepki vermeliydi.

------------------------------------
"Eğer kafanı çalıştırmayı denemiyorsan,
halk arasında zeka özürlü, yani hasta, derler"
 
Hocam bi arızada aynı anda iki kesici açıyorsa bu rölelerden kaynaklanır.Rölede aşırı akım veya faz toprak değerleri birbirine yakındır ve ya aynıdır ama bunların ayarlarını biraz değiştirirsen tabi mümkünse ya da sakınca yoksa bu sorunu bir daha göremeyebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst