İş şantiyede öğrenilir teoremi ne kadar doğru ?

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Arkadaslar ise baslayalı 2 ay falan oldu yaklasık 1.5 ayı santiyede geçti ve benim gördüğüm şantiye kablo çekmek sensör switch motor pako vs... bağlamaktan ve bol miktarda tava dösemekten ibaret bazıları inatla is santiyede öğrenilir teoremini savunuyor ama ben hiç ısınamadım bu fikre sizce pano yapmayı öğrenmekmi saha tecrübesimi önemli sonuçta ikiside birbirinin olmazsa olmazı bunu biliyorum ama ben girişi şantiyeden yaptım pano bilgim %30 falan ben santiyeye bi alısırsam santiyeden santiyeye kosturmak zorunda kalcam ondan sonra cvlere santiye tecrüberimi yazmaya baslıcam ve bu böyle gidecek gibi yani hislerim o yönde =) sizce pano öğrenemeden şantiyeden başlamak ne kadar doğrudur ?
 
Şantiyede bir başlarsan bir daha kolay kolay kurtulamazsın. Bende mezun olduktan sonra ilk işime 500daire tünel kalıp inşaat şantiyesinde başladım, dediğiniz gibi öyle de devam etti. Tecrübenin ve bilginin iyisi kötüsü olmaz, meslek dalına yakın olan her konuda bilgi ve tecrübe edinmeye çalışın. İşin %80'i bireysel çabada biter.
 
Son düzenleme:
Haklısınız hocam hakkımızda hayırlısı olsun, çalışalım dediğiniz gibi tecrübenin iyisi kötüsü olmaz bir gün değerlenir gerisi zaman bakalım artık...
 
Bazen pekte önemsemediğiniz küçük bir bilgi ile bir yerde krize neden olan sorunu çözen kişi olabilirsiniz. Bilgi güçtür, ne kadar bilgi o kadar güç.
Geçen bir arkadaşım cihazından excel'e verileri atmış ancak cihaz küsuratlı sayıları atarken virgül yerine nokta atamış 500'den fazla data var ve toplanması gerekiyor. virgül yerine nokta olduğu içinde arkadaş toplatamamış 2-3saattir uğraşıyorum sinir oldum dedi. Excelde Ctrl+H kısa yolu var açılan tabloda değiştirmek istediğiniz karakter ve yeni karakter soruluyor ve istediğiniz kadar hücredeki noktayı saniyesinde virgüle çevirebiliyorsunuz. Bilgiyi verdim sorunu çözdük. Neticede basit bir bilgi ama insanı saatlerce uğraştırıp sinir edebiliyor.
 
Hani şu meşhur çekici nereye vuracağını bilmek kıssası aklıma geldi.

Çekici Nereye Vuracağını Bilmek :

BİR fabrikada, büyük bir makine aniden durmuş. Tamirciler geliyor, bir türlü çalıştıramıyor.

Sonunda, yaşlı bir tamirci bulmuşlar.Tamirci, makinenin etrafında dolaşarak, dikkatli bir şekilde kontrol etmiş.Sonra, kendini izleyenlere dönerek;

"Bana bir çekiç getirir misiniz?" demiş.

Çekiç gelmiş. Çekici eline alan tamirci, makineye yaklaşmış ve tespit ettiği bir yere çekici "tık" diye vurmuş. O da ne? Makine, başlamış çalışmaya...

Patron, son derece memnun. Sormuş;

- Borcumuz ne kadar? - 1000 dolar.

- Neee... Çekiçle makineye şöyle bir vurdun, o kadar. Bunun için mi 1000 dolar istiyorsun?- Evet.

- Peki... O zaman bana ayrıntılı bir fatura düzenle. İstediğin 1000 doların ayrıntılarını görmek istiyorum.

Bunun üzerine yaşlı tamirci, faturayı düzenleyip, patrona uzatmış. Patron, faturayı almış ve dikkatle okumaya başlamış;

Çekiçle, makineye vurmanın bedeli: 1 dolar.

Çekici nereye vuracağını bilmenin bedeli:
999 dolar.
 
Çok bilgi öğrendim diye de kasma çok basit bir şey gözfden kaçar ben gibi apt zil hattını ölçü aletinin dc kısmında ölçersin rakam görmeyince bozuk sanırsın :)
 
Çok bilgi öğrendim diye de kasma çok basit bir şey gözfden kaçar ben gibi apt zil hattını ölçü aletinin dc kısmında ölçersin rakam görmeyince bozuk sanırsın :)

Bülent kardeşim çok güzel bir hususa değinmiş , bilgi ve tecrübeden doğan fazla güvenin bazen olumsuz geri dönüşleri olur. Araba kullanırken başta acemi olduğunuz için çok dikkatli olursunuz zaman geçtikçe ustalaşır arabayla bir bütün olur fırlamalıklar yapmaya başlarsınız. İşte kaza yapanların çoğu bu usta ama artist şoförlerdir, kendini bilen usta şoförleri tenzih ederim ;)
Ufak tefek dalgınlıktan v.s. nedenlerden doğan dikkatsizlikleri zaman zaman hepimiz yaparız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst