çamaşır makinesi çalışırken su sızdırıyor

yanlizefe

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
39
arçelelik 4100 yıkama sırasında alttan sızdırıyor.Soğuk ve sıcak su musluklarını basıncını azaltmak için kıstım.ventilden ,su atma pompasından ,körükten kaynaklanabileceğini düşünüyorum.Bu modellerde ilk neye bakmalıyım.veya başka nereden kaynaklanabilir
 
bu tür arızaların yüzde doksanı hortumdan kaynaklanıyor öncelikle oeraya bakman lazım
 
Su kaçıran çamaşır makinesinde ilk olarak arkasındaki su giriş ve çıkış hortumları kontrol edilir.

Burada sorun yoksa makinenin pompa kapağı açılır ve içinden su gelip gelmediğine bakılır. Eğer su gelmiyorsa su boşaltma pompası ile makinenin su çıkış hortumu arasındaki hortumda sızıntı vardır veya kelepçesi gevşemiştir. Pompayı açtığınızda su geliyorsa buradan sızıntı yoktur.

Hala bulamadıysanız bir tasa su doldurun ve makinenin kazanının içine dökün, ama lastik körüğü ıslatmadan. 10dak kadar bekleyin, sızıntı varsa kazan çatlamıştır, kazanla pompa arasındaki hortum delinmiştir, kelepçe çıkmıştır veya rezistansın oturduğu yerden su sızıyordur.

Bunlara rağmen sızıntı halen yoksa deterjan çekmecesini açın ve çaydanlıkla içine dikkatlice makinenin camından görünecek kadar su koyun ve bekleyin. Sızıntı varsa deterjan çekmecesinin oturduğu yuva çatlak olabilir, kazanla deterjan kutusu arasındaki hortum delinmiştir veya ön camı geçecek kadar su doldurduysanız lastik körükte delik vardır.

Yok yine hala sızıntı yoksa makineyi su alacağı bir programa getirin, su alımı sırasında sızıntı olursa su giriş hortumu ile deterjan kutusu arasındaki hortumda veya kelepçesinde sorun vardır.

Böyle yaparak makineyi aşağıdan yukarı aşama aşama sökmeye gerek kalmadan kolayca kontrol etmiş olursunuz.
 
cevaplarınız için teşekkürler
 
Bir sene kadar büyük bir markanın yetkili servisinde servis mühendisi olarak çalışmıştım. Çamaşır makinesinin su kaçırma,sızdırma nedenlerinin başında körük yırtılması geliyor ikincisi tahliye pompasına cisim yada cisimler kaçması neticesi basınç yaparak tahliye hortumlarından ve/veya tahliye pompasından sızıntı olur,üçüncüsü makine önünde altta su tahliye çıkışı olur onun kapak contası eskir oradan kaçırır.dördüncüsüde su giriş ventilleri ve hortumlarından kaynaklanan sızıntılardır. Makinenin kapağını açıp önce körüğü kontrol etmenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin...
 
benim makinada alttaraftan su sızdırıyordu uzman 41 arkadaşın dediği gibi makinanın ön alttaraftaki su tahliye veya ybancı cisim haznesinin kapak contasının özelliği bozulmuş onu düzeltince su kaçırmaz oldu.
 
Soğuk su ventilini değiştirdim sorun çözüldü.
 
s.a kapı kilidi bozuktu tamir ettim çalıştı sonrasıda facia. beyindeki kartta orta sokette takılı olan 3 kanal yanmış onlara kablo atladım fakat normal yıkama harici herşeyi yapıyor su alıyor boşaltıyor sıkma yapıyor fakat normal yıkama sag sol dönme yapmıyor.beyinde btb 15 700baf yanmış olmasından şüpheleniyorum .beyinde sanki saat gibi dönmüyor.acaba siz ne dersiniz kartın yenisi ne kadar uğraşmaya değermi saygı ve selamlar hayırlı işler dilerim.
**********@hotmail.com.tr
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst