Çok Hızlı Hareket Eden Güçlü Sistem

edremit

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
719
Puanları
506
Yaş
54
Arkadaşlar Ahşabın üzerine saniyede 2 defa damga basacak lineer bir hareket mekanizmasına ihtiyacım var.

Sistem 12- 24 volt gibi DC voltaj ile (Pil-Akü) çalışacak. 10 cm hareket mesafesi olacak. 1 saniyede 2 kez 10 cm inecek 10 cm çıkacak yaklaşık 40-50 cm/sn hız olmalı. Ayrıca yapacağı baskı 100 kg (1000 Newton) civarında olmalı (maksimum).

Bu işi bilgisayar, PLC, piston, Şebeke voltajı ... olmadan yapmamız gerekiyor. Lineer Aktüatör olabilir. CNC mekanizması ile bağlı step, servo motor olabilir. Baskı mesafesi ayarlanabilir olmalı yani 3 cm de basıp geri dönebilir 8 cm de basıp geri dönebilir. Dolayısı ile kontrol sistemi feedback (geri dönüşlü encoder, lineer potansiyometre vs) olması gerekiyor.

Böyle bir servo kontrol kartı bilen var mı?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bu firmanın Türkiye temsilcisi yok. Suriyede var.

Burada olan Lineer motor üreticilerinin nerede ise tamamı ile irtibat kurdum. Bir çoğu Hasta yatağı yada mutfak dolabı kapağı açıp kapamada kalmışlar. Hız konusu onları aşıyor yapabilirim diyen 1-2 firma var onlar da 1500 USD üstü fiyat verdiler (Sadece motor ve mekanizmaya)

Sonuç olarak iş başa düştü sistem kesin olacak ise step motor kontrolü ile kendim yapmaya karar verdim.
 
mekanik sistem yapıp elektro mıklantıs kulanabilirsin örneğin asansör freni.
yalınız ses yapar.
 
Teşekkür ederim arkadaşlar Youtube ve .... de onlarca izledim.

Proje şimdilik iptal edildi.

Ben yine de TB6600 motor sürücüsü sipariş verdim. Elimde yeterince step motor var. Rediktörlü motorlar ile istediğim hızı yakalayabilirmiyim bilmiyorum. Ama bol miktarda da pili bitik şarjı matkap var...
Encoder veya lineer potansiyometre gibi bir sensör ile mesafe ölçüp bu sistemi yapmayı düşünüyorum. Ölçüm için lazer sensör, lineer cetvel gibi pahalı cihazlar kullanmak mantıklı olmaz. Zaman kalırsa... proje yürüse idi işimiz bu olacağı için zaman kendiliğinden oluşacaktı.

rocco216 kardeşim Ben elektronikçi değilim iyi bir elektrikçi olduğumu söyleyebilirim ancak.
 
Edremit

Bahsetmiş olduğun hareket tek yönlü mü olacak ? etiket yazma yazıcıların mekanizmasında ile geri yönünde kayış sistemi baskıda hava lı sistem kullanılıyor.. Bana soracak olursa step motoru 1 sn istediğin olculerde gidip gelmesini sağmak için kullanacağına pnömatik sistemle daha rahat yapabileceğini düşünüyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst