Çabuk Bağlantılı Kaplinler Hakkında Yardım..

griffin87

Üye
Katılım
19 Nis 2012
Mesajlar
29
Puanları
1
Arkadaşlar havalı tornavidalarda,perçin tabancalarında hava ile bağlantıyı sağlayan çabuk bağlantılı kaplin için 3 firmadan teklif almam lazım.Fabrikamızda kullandığımız Ingersoll-rand marka,bunun dışında 2 firma daha bulmam lazım!!!Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba?
 
Sayın Griffin87

bu bağlantı elemanlarından bahsediyorsunuz sanırım. Hava hortumuna aleti bağlamak için.
Alım satımda uzman birisi değilim ancak teknolojide fiyat ve özellik olarak uygunluk ve kalitede hat safhada olanlarda tercih sonucu çok değiştirmeyebilir. Yalnız herşey aynı olmadığından üreticiler yüksek kalite de üretse; özellik, kullanım alanı, vb sistematiklerinde farklar olabiliyor. Mesela uzun dayanıma göre veya yüksek performansa göre imalat farklılık oluşturur.
Kataloglarını çok iyi inceleyerek, debi, varsa sürtünme direnç kayıpları, malzemelerinin özellikleri, takılıp sökülebilme kuvveti(fikir de alınabilir), çalışma sıcaklıkları, Bakım gereklilikleri ve gereken bakımlar gibi bilgileri not edip kataloglarını ve internet sitelerini inceledikten sonra da kendilerine bu soruları yöneltebilirsiniz.
Bu parçalarda kalitenin yanında fiyatının da önemli olduğunu düşünüyorum. Zannediyorum herhangi bir markaya ait olmayanı da bir zaman kullanılır. Siz gerek bahsettiğiniz markaların gerek de markasızların toptan fiyatını öğrenmeye çalışabilirsiniz. Hırdavat toptancılarından veya sitedeki bilirkişi arkadaşlardan bilgiler alabilirseniz gerek pazarlığınız gerekse de incelemeniz daha iyi olabilir.
Bu parçanın bilgilerini yazarsanız belki incelenerek burada önemli tasarım kriterleri ve rekabetteki özellikleri ortaya çıkarılmış olur. Mesela hortuma kelepçe ile bağlanılan kısmın dış çap hassasiyeti çok önemli değildir. Zaten sıkılarak ve sıkı geçerek sızdırmazlık sağlanmakta. Ama havaya direnci(sürtünme,geçiş alanı ve geçiş geometrisi), takılıp sökülmede işlevsel kısmın dayanımı, iç bilyalar ve kaliteleri, kullanışlılığını devam ettirdiği ömür önemli kriterler.
Her alanda bu tip incelemelerin yapılmasının yüksek faydalarını belirtir, bu interaktiflikleri düzenli hale getirmeyi önerir,
Başarılar dileriz.
 
Bu tip elemanlar artık standart bir hale geldiği için hırdavatçılardan çok rahatlıkla bulunabilir.
Bence özel bir marka aramana gerek yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,753
Kullanıcılar
450,173
Son üye
selmantufekci

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst