Çözülememiş kompanzasyon sorunu

Halo16

Üye
Katılım
29 Haz 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Herkeze kolay gelsin.Ben şöyle birşey soracağım bana bir yardımcı olabilirmisiniz? Ben Taşrada bulunan fabrikanının Elektrikçisiyim ancak İstanbul'da şirket binasında sorunum birtürlü çözülemedi,bende oraya yeni bir kompanzasyon kurmayı planlıyorum.Şimdi aşşağıda verileri ile orasını tarif etmeye çalışacağım.Bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Şirket binası alan olarak oldukça büyük bir alanı kapsıyor.Elektrik beslemesi en alt katta bodrumda bulunuyor.Elektirik trafo ile pano arası enfazla150 metre 3 faz panoya giriyor burada bir şartele giriyor bu şartelden pano içersindeki baralara geçiyor ve binada bulunan asansör,ortak kullanım ,1.kat.2.kat,3.kat...olmak üzere 7 tane sayaca ve sayaç öncesi sigortalara oradan sigortalara ve oradan kaçak akım rölelerine ve dağıtım panolarına geçmekteBina şirketin olması ile birlikte bazı katları kiraya verilebiliniyor.Benim şimdi sorum burada başlıyor ben şimdi buraya bir kompanzasyon kurmak istiyorum ancak her kat ve her sayaç için ayrı kompanzasyon kurmayıp tek bir kompanzasyon kursam olurmu?yani enerji trafodan panoya girdi şalterden baralara geçerken akım rölelerini buraya koymam mümkünmü.bu duruma boğaziçi elektrik birşey dermi.yada bana önerebileceğiniz bir çözüm yolu varmı.ikincibir konu yine aynıpanoyu besleyecek bir otomatik jenaratör koymak istesem baralarabir kontaktörle jenarratörle besleme yapsam bir sorun çıkarmı? Bu konuları bilen arkadaşların acil yardımlarını bekliyorum.Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
şunu bildirebilirmisiniz , resmi sayaç nerede trafonuzda size ait resmi sayaç varmı
kiraya verdiğiniz katların sayaçları resmi'mi yoksa süzme sayaçmı bunları yazarsanız daha etkin olur

jeneratör olayı ise kiracı sayaçları resmi ise elektrik kurumu buna izin vermez zaten resmi olmasada jeneratör çalışırken kiracı sayaçları yazacağından bu pek uygun olmaz her sayacın çıkışına transfer kontaktörü koymanız gerekmekte
 
Her kiracıdan ayrı kompanzasyon istemeniz merkezi kompanzasyonun daha küçük olmasına vesile olabilir. Ancak burada toplam güç de önemli, trafo gücünüz nedir, sayacınız AG tarafındamı OG tarafındamı? Küçük güçte bir tüketim sözkonusu ise her kiracıdan kompanzasyon istemeniz pek makul olamayabilir.
 
günerdr hocam'ın dediklerine katılıyorum eğer 1 tek resmi sayacınız varsa yani diğer katlar için kullanılan sayaçlar süzme sayaç ise ve belirtmiş olduğunuz gibi bina da şirkete ayit ise merkezi kompanzasyonla işi halledebilirsiniz
 
ana şalterden sonra uygun akım trafolarını bağlayıp merkezi bir komp.kurabilirsin ama jeneratör olayı için dairelere arkadaşların dediği gibi transfer sistemi kurmalısın herşeyden önce jeneratörü elk.projesine işletip tedaş onayını alman lazım
 
Konutlarda,reaktif enerji tarifesi uygulanmamaktadır.
 
Jeneratörün yakıtını siz sağlıyorsanız ve bunuda faturaya ilave etmek istiyorsanız tek bir transfer panosu koymanız yeterlidir.
Ayrıca tristörlü kompanzasyonlarımız jeneratörler ile sorunsuz çalışmakta hatta sınır yük değerlerinde çalışabilmesine sebep olmaktadır, böyle referansımızda oluştu nihayet, tüm yüklerini jeneratörle çalıştıramayan müşterimiz kompanzasyon sonrası jeneratörü yükleyebildi.
 
Sayaçların hepsi resmi trfoda tedaşın trafosu ancak binanın hemen arkasında yanisayaç öncesine kompanzasyon bağlamam mümkünmü mümkünse ne yapmam nerelere bildirmem gerekir. Şimdiden teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,327
Mesajlar
916,730
Kullanıcılar
450,170
Son üye
billurwan

Yeni konular

Geri
Üst