RGKR ekranında L1 fazı cos fi=0.5 diğer fazlar 0.99 görünüyor

aliözen

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar,

Ben TSK da mühendis asteğmen olarak görev yapıyorum. Bugün denetleme sırasında bir karakolun kompanzasyon sistemini kontrol ediyordum. Benim test etme vaktim olmadı ama görevli arkadaşlar gece projektörler çalıştığı sırada röle üzerinde L1= -0.5, L2=1 ve L3=1 değerlerini görmüşler.Bu kadar büyük dengesizlik sadece projektörlerden kaynaklanıyo olabilir mi? Sistem hakkında detaylı bilgiye sahip değilim şuan ama yine de bir fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Projektörler, aynı faz üzerıne (tek faza)yanı sızın sısteme göre L1 fazına baglı. Normalde, her projektörün içinde güçlerıne göre kondansatör olması gerek.
Ayrıca, kompanzasyon sistemi belki, tek akım trafolu olarak dızayn edılmış. L1 fazındaki yuk akım trafosunun olmadıgı faz üzerinde oldugundan akım trafosu da yük görmediğinden devreye kondansatör alamıyor, alsada lambalar tek faza yüklü oldugundan bu sefer diğer ıkı fazda kapasitif gösterecekdı. Ayrıca, L1 dekı 0,5 ıbaresi, indüktif mı kapasitifmi onu bılmek gerek.
Daha detaylı ınceleme yapıp paylaşırsanız çözüme daha kolay gıderız.
 
L1 -0,5 olduğuna göre kapasitif olmalı, - değer onu ifade ediyor olmalı.. Projektörler elbette buna sebep olabilirler dengesiz bölüştürülmüşlerse. Başka sebepleri de olabilir, değer kaybetmiş kondansatör gözü, yada iç yapısı bozulmuş sigorta kontaktör gibi..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst