Ethernet Seri Port Haberleşme

gubj81

Üye
Katılım
4 Mar 2009
Mesajlar
22
Puanları
1
selamlar arkadaşlar;

Ben pic ile bir kart yaptım pic'e seri porttan gönderdiğim bilgiye göre 16 adet çıkışımı on of yapıyorum. Benim asıl yapmak istediğim bu uzak bir noktada ethernet üzerinden bağlanıp seri bilgi göndermek. Bunu ne şekilde yapabilirim. Piyasada mevcut ethernet seri port çeviricilerle bunu yapabilir miyim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
 
evet yapabilirsiniz.
 
Ben de zaman bulsam bu işe girecem.. :) Bahsedilen entegreyi incelemiştim önceden.. Sanırım biraz ethernet bilgisi de gerekiyor bunda.. Türkçe sitelerde bununla ilgili bir örnek vardı ama linkini bilmiyorum..
 
selamlar arkadaşlar;

Benim asıl yapmak istediğim bu uzak bir noktada ethernet üzerinden bağlanıp seri bilgi göndermek. Bu seri bilgiyi kontrol etmek. Bunu ne şekilde yapabilirim. bilgisayarın com portunda seri bilgi gönderip almak nasıl olur. Lütfen yardım edin.
 
bu dediklerini internet üzerinden yapabilirsin. şöyle : devrene seri ethernet çevirici modül takıp ethernete bağlarsın. modülüne bir Ip adresi verip, dünyanın herhangi bir noktasından kendi Ip adresini yazarak cihazını kontrol edebilirsin. modül olarak şu linktekini kullanmıştım.

ECM-101***<font color=silver size=1>(OEM Modl)</font> - Ethernet Seri evirici Modl.<br> RTS, CTS, DTR, DSR, DCD ve DE sinyalleri ile alabilir.<br> DE pini sayesinde RS485 kullanm destei salar.<br> PC Program ile kolayca ayarlanabilir.<br> TCP, UDP, I
 
ethernet to serial converter diye aratırsan birçok ürün bulabilirsin ...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst