elektrik panosu hakkında bir sorum olacak ?

KuRSuN06

Üye
Katılım
27 Ara 2011
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar benim şöyle bi sıkıntım var yaklaşık 1 senedir şantiyede elektrik işinde çalışıyorum kablo çekme tava yapma vs vs birsürü şey öğrendim ancak ben panoyuda öğrenmek istiyorum elektrik panosunu bnu nasıl öğrenebilirim bağlantısını arıza çıktığında nerde oldugunu anlayabilmeyi tek hat şemalarını inceliyorum bişi çıkmıyor ama ben öğrenmeyi çok istiyorum bağlantı yapmayı falan bi yol gösterebilirmisiniz ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
panoları hazırlayan kişiyi veya kişileri tanıyorsan yanlarına gideceksin,ha bire soracaksın,o neden oraya girdi bu niye böyle şurası nasıl ordan geldi vs. hem görüp hem işiteceksin. aslında pano yapımının zor bir yanı yok sadece kumanda bilgisi gerektirir. zaten proje güç ve kumanda olarak çizilir,orda da hangi malzemenin hangi ucu nereye bağlanacak tek tek yazar,sadece onu okuyabilmen önemli...
 
şantiyede kullanmadadıkları arızalı veye işe yaramayan sigorta kaçak akım vb gibi aletlerde küçük bi pano kur gerisi gelir kardeşim..
 
once bilecdeksın kontaktor ,zaman rölesi,röle,termik şalter,termik röle, vs vs bunlar nasıl calsır once bunları cok ıyı ogrenmelısın calısma sekıllerını felan yanı kısacası kullanacagın malzemelerı veya kullanılmıs malzemelerın nasıl calıstıgını calısma prensıplerını ıyı bıleceksın
 
Kesinlikle önce teorik bilgi sonra uygulama. Bakarak iş öğrenilseydi bütün kediler kasap olurdu :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst